• Pregleda: 5960

Stanovnici Bračke ulice još uvek čekaju asfalt

Svaka veća kiša za stanovnike Bračke ulice na Makovoj sedmici znači problem više nego inače – blato, vodu i neprohodnost. Rukovodstvo ove mesne zajednice nada se da će ulica konačno na dnevni red doći ove godine.
Stanovnici Bračke ulice još uvek čekaju asfalt

Bicikl ne može da vozi, već mora da ga gura sve do prve izbetonirane ulice. I tako već 11. godinu za redom Josip Katančić svakog dana odlazi i dolazi sa posla. Kada padne kiša, život u Bračkoj postaje nepodnošljiv – veoma često ni taksisti neće da dođu u ovu ulicu, dok  se put za one koji pešače pretvara u nesavladivu prepreku.

Ni kada je suvo nije zgodno voziti, ali kada padne kiša, nema šanse, pogotovo peške da odete do autobuske stanice. Supruga ide gore, uz ogradu, pridržava se, pošto ima ogromnih rupa punih vode. Za 21. Vek ovo je neverovatno, pogotovo za jedan deo grada koji je ubačen u kategoriju sa porezom kao da smo na Radijalcu,“ revoltiran je Josip.

Da je Bračka ulica „rupa do rupe“ znaju i u rukovodstvu MZ „Makova sedmica“ u kojoj ističu da im je ta ulica prioritet, kao i da postoje obećanja u Gradu da će ove godine biti sanirana. Osim Bračke, veliki problem je i Ulica Ane Frank, za koju je već spremna projektna dokumentacija.

Mi smo molili bivšeg gradonačelnika, makar da se ulica izravna, međutim, nije bilo sredstava. Od sadašnje vlasti imamo uveravanja da će ta ulica biti urađena, makar izgrederovana, ako već ne može da se pospe tucanikom. Očekujemo radove uskoro, čim uslovi dozvole. Kada je u pitanju Ulica Ane Frank, dokumentaciju imamo, radimo na tome i da ona dođe na red. To su dve najugroženije ulice na teritoriji naše mesne zajednice,“ objašnjava Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ „Makova sedmica“.

Bračka ulica pokrivena je u jednom delu asfaltom, međutim, za deo dužine od čak 1.000 metara, građani sa nestrpljenjem čekaju neko rešenje.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

18
Holms Odgovori
21. Vek.
Sramota koliko nam je dobro!!
Subotičanin Odgovori
Kako sade stoji,biće bolje za četir godine...
ja Odgovori
Oromska ulica, MZ Mali Radanovac, duzine citavih 200 metara. Zimi i u jesen blato i barustine a leti se davimo u prasini. Ali 200 metara je to, ejjjjj!!!!!
bora Odgovori
Bivši gradonačelnik iz redova SVM I predsednik skupštine iz redova SNS nisu imali razumevanja a sada kada se promenula vlast gradonačelnik iz redova SNS a predsednik skupštine iz SVM ima će arzumevanja .Pa ovaj čovek je totalno poludeo ima li on veze s realnošću....
Alen Odgovori
Da je sramota sramota je. Ako mogu da pospu 6km do Tresetista gde se okupljaju "gospoda" da meze i piju od naseg novca i da se dogovaraju kako da nas pljackaju onda moze svaka ulica da se asfaltira. S druge strane ulica je na kraju grada u vocnjacima i vrlo retko naseljena i realno je da ona bude medju poslednjim ulicama u gradu koja ce se asfaltirati.
Marta Odgovori
Pogledajte Kosovsku ulicu pored peštanke pruge.
Sramota MZ Zorke,a i celog grada.!
JOVAN Odgovori
Јо Лајоша 59-63 је неуреднија од свињца, а 160 власника станова плаћа доприносе и порезе.
Ogijas Odgovori
Mirsade držimo te za reč!
Zoran Odgovori
"Stanovnici još uvek čekaju..."

Prilog borbi protiv pilećeg pamćenja:

- Nesuđeni bioskop kraj Otvorenog univerziteta gradio se pet decenija. Nikada nije završen. Ni neće, jer je srušen i rasprodat kao betonsko gvožđe i drobljeni beton.
- Kompleks bazena u Dudovoj šumi gradi se 22 godine (od 1995.). Nije završen. Ni to neće, jer se odustalo od projekta.
- Ipsilon krak gradi se 27 godina (od 1990.). Nije završen.
- Narodno pozorište gradi se deset godina (od 2007.). Nije završeno.
- Prečistač su gradili godinama, potrošili silne (naše) novce i odmah po puštanju u rad jedan bazen je pukao.

Još jedno podsećanje:

- Brazilija, prestonica Brazila, izgrađena je usred pustare za samo 3,5 godine. Ima 2,5 miliona stanovnika.

Od čekanja nema vajde, samo se preduzetnim radom stvara, a ovde se preduzetništvo i rad ne cene nego ponižavaju i uništavaju. Eto, a naivni neka čekaju.
Marta Odgovori
Ovaj što lupu minuse sigurno je iz uređanja grada, koji je sebi asfaltirao ulicu do kuće,voćnjaka,vikendice.....
Željko
Nije Vam bas najjasniji komentar. Ako sam dobro shvatio, kritikujete one koji imaju asfaltirane ulice. Moji roditelji su 70-ih godina u MZ Mali Bajmok kupili plac po skupljoj ceni, jer je to ukljucivalo i asfalt u ulici. Pametniji su u drugim ulicama kupili jeftinije placeve, a 80-ih je raspisan samodoprinos u celoj MZ, pa su i oni dobili asfalt.
labud djukic Odgovori
znaci 300 godina
andrea Odgovori
gde su botovski komentari ?
Goran Odgovori
u Srbiji za sve ima novaca samo za nesto sto je gradjanima neophodno nema ili se dugo ceka na realizaciju.
Sting Odgovori
E da vam se ulica zove Brana Crnčević mozda... ovako ćut bre
Jimmy Odgovori
Glasajte za vučića i imaćete asfalt
Sima Odgovori
Komentar predsednika skupštine MZ Makova Sedmica je politikanski i licemeran. Vidi se da ga ne interesuje kako živi stanovnici njegove MZ nego da mu je najvažniji interes njegovog Sns-a.
zvek Odgovori
valjda ide prvo kanalizacija, pa tek onda put. nemojte da dopustite da vam stave puta, pa da ga razrovare ponovo. to samo odgovara izvodjacima, dva puta kradu pare
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.