Komentara: 18
Pregleda: 6457

Stanovnici Bračke ulice još uvek čekaju asfalt

10.03.2017. u 17:18h
Izvor: TV Subotica
Svaka veća kiša za stanovnike Bračke ulice na Makovoj sedmici znači problem više nego inače – blato, vodu i neprohodnost. Rukovodstvo ove mesne zajednice nada se da će ulica konačno na dnevni red doći ove godine.
Stanovnici Bračke ulice još uvek čekaju asfalt

Bicikl ne može da vozi, već mora da ga gura sve do prve izbetonirane ulice. I tako već 11. godinu za redom Josip Katančić svakog dana odlazi i dolazi sa posla. Kada padne kiša, život u Bračkoj postaje nepodnošljiv – veoma često ni taksisti neće da dođu u ovu ulicu, dok  se put za one koji pešače pretvara u nesavladivu prepreku.

Ni kada je suvo nije zgodno voziti, ali kada padne kiša, nema šanse, pogotovo peške da odete do autobuske stanice. Supruga ide gore, uz ogradu, pridržava se, pošto ima ogromnih rupa punih vode. Za 21. Vek ovo je neverovatno, pogotovo za jedan deo grada koji je ubačen u kategoriju sa porezom kao da smo na Radijalcu,“ revoltiran je Josip.

Da je Bračka ulica „rupa do rupe“ znaju i u rukovodstvu MZ „Makova sedmica“ u kojoj ističu da im je ta ulica prioritet, kao i da postoje obećanja u Gradu da će ove godine biti sanirana. Osim Bračke, veliki problem je i Ulica Ane Frank, za koju je već spremna projektna dokumentacija.

Mi smo molili bivšeg gradonačelnika, makar da se ulica izravna, međutim, nije bilo sredstava. Od sadašnje vlasti imamo uveravanja da će ta ulica biti urađena, makar izgrederovana, ako već ne može da se pospe tucanikom. Očekujemo radove uskoro, čim uslovi dozvole. Kada je u pitanju Ulica Ane Frank, dokumentaciju imamo, radimo na tome i da ona dođe na red. To su dve najugroženije ulice na teritoriji naše mesne zajednice,“ objašnjava Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ „Makova sedmica“.

Bračka ulica pokrivena je u jednom delu asfaltom, međutim, za deo dužine od čak 1.000 metara, građani sa nestrpljenjem čekaju neko rešenje.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 6457
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

neasfaltirana ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.