Komentara: 7
Pregleda: 7973

Štamparija Čikoš - dobar primer zapošljavanja osoba sa invaliditetom

12.04.2016. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, posetio je danas preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom ,,Čikoš štampa“ u Subotici, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.
Štamparija Čikoš - dobar primer zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Državni sekretar Ivanišević je nakon obilaska proizvodnih pogona i razgovora sa rukovodstvom preduzeća istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i podsetio da je Vlada Srbije u 2015. godini za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom izdvojila 500 miliona dinara, a u ovoj godini 550 miliona dinara. Ministarstvo za rad je po osnovu subvencije zarada za OSI i stručna lica, za refundaciju troškova i nabavku repromaterijala preduzeću .,,Čikoš štampi“ u prošloj godini isplatilo 18,5 miliona dinara. Ivanišević je još jednom naglasio da je prioritet Ministarstva pre svega zapošljavanje osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Direktor ,,Čikoš štampe“, Igor Čikoš, se zahvalio na izuzetnoj saradnji, razumevanju i finansijskoj pomoći Ministarstva i rekao da se nada da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu. ,,Čikoš štampa“ posluje od 1991. godine. Preduzeće ima 52 zaposlena, od kojih su 34 osobe sa invaliditetom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 7973
Povezane teme

Nenad Ivanišević

čikoš štampa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.