Komentara: 3
Pregleda: 2316

SSP: "Gde je novac predviđen za uređenje atarskih puteva?"

08.03.2022. u 10:10h
Izvor: Stranka slobode i pravde Subotica
Gradski odbor Stranke slobode i pravde Suboitica zahteva objašnjenje od gradske vlasti zašto građani Gornjeg Tavankuta moraju sami da popravljaju atarske puteve i to o svom trošku? Saopštenje prenosimo u celosti.
SSP: "Gde je novac predviđen za uređenje atarskih puteva?"

U nemogućnosti da čekaju pomoć od Gradske Uprave, Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj i Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine građani Gornjeg Tavankuta su u subotu 03.05.2022. samoinicijativno otpočeli popravku atarskih puteva koji su bili na nekim delovima neprohodni i sa traktorom.

Da bi mogli da dođu do svojih parcela i obave predstojeće prolećne radove zemljoradnicima su neophodni prohodni atarski putevi. U razgovoru sa samoorganizovanim meštanima-volonterima, saznali smo da su sve troškove popravke ovih atarskih puteva snosili sami oni, počevši od radne snage, preko mašina i goriva, a pri tom svima je poznata koliko je visoka cena goriva danas. Do kraja dana zemljoradnici Gornjeg Tavankuta potrošili su ukupno 1500 litara goriva.

SSP: "Gde je novac predviđen za uređenje atarskih puteva?"GrO SSP Subotica podseća da je zvanično u budžetu grada za razvoj poljoprivrede predviđeno 77.240.000,00 dinara, dok je za održavanje i upravljanje saobraćajnom infrastrukturom izdvojeno 471.968.000,00 dinara. Stoga od gradske vlasti zahtevamo hitan odgovor na veoma prosto pitanje: Da li su meštani Gornjeg Tavankuta zaslužili neprohodne atarske puteve imajući u vidu prethodno navedene sume novca koji su upravo građani Subotice, pa i Gornjeg Tavankuta između ostalog, obezbedili kroz svoje poreske obaveze!? Ukoliko ne znate kako ili od čega da pomognete zemljoradnicima subotičkog atara, evo predlažemo da od 45.000.000,00 dinara koje ste izdvojili za izgradnju elektronskog video nadzora nad građanima Subotice, deo tih sredstava preusmerite za popravku atarskih puteva.

SSP: "Gde je novac predviđen za uređenje atarskih puteva?"Stranka slobode i pravde ima spreman program za obnovu i oporavak poljoprivrede u našoj zemlji koja je nažalost konstantnim ovakvim ponašanjem naprednjačke vlasti na svim nivoima potpuno devastirana i uništena u poslednjih deset godina. To govore brojke, to govori statistika i na kraju krajeva to najbolje znaju upravo oštećeni i ojađeni poljoprivrednici i zemljoradnici koje ova vlast više ne može da vara dajući im prazna obećanja tokom svake predizborne kampanje, a zatim im smanji subvencije za više od 3 puta, astronomski podigne cene repromaterijala, podsetimo da je praktično ar zemlje jeftiniji od džaka uree što nije zabeleženo u istoriji ove zemlje, i na kraju cinično tvrdi da su oni pre njih krivi za sve. Ta mantra vam 3. aprila gospodo naprednjaci neće proći jer je građanima dosta vaših laži i vašeg „zlatnog doba“.

// kraj saopštenja

Izvor: Stranka slobode i pravde Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2316
Povezane teme

tavankut

gornji tavankut

izgradnja atarskih puteva

asfaltiranje ulica u tavankutu

atarski putevi

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.