Komentara: 61
Pregleda: 8962
Foto

SRS optužuje SNS za verbalni napad i pretnje

30.03.2016. u 12:44h > 16:49
Izvor: Subotica.com
Članovi Gro Srpske radikalne stranke optužili su danas Bogdana Labana, predsednika GrO Srpske napredne stranke, da je verbalno napao i pretio Nemanji Bogešiću, predsedniku GrO SRS. Ovim povodom oglasili su se iz gradskog odbora SNS koji optužbe odbacuju i smatraju ih jeftinim predizbornim manevrom.
SRS optužuje SNS za verbalni napad i pretnje

Prema rečima Nemanje Bogešića incident se dogodio oko jedan čas iza ponoći kod Zelene fontane dok su aktivisti radikala lepili nalepnice preko plakata sa likom Aleksandra Vučića. Prvo su im kako kažu prišle osobe u sivom opelu, legitimisali ih, a nedugo zatim se pojavio sam Bogdan Laban sa još dve osobe.

- Najpre su nam prišla dva lica koja su se predstavila kao službena, ali napomenuli da imaju viši rang od policije i tražila nam lične isprave. Vrlo brzo došao je i Bogdan Laban i rekao da ne možemo da lepimo nalepnice SRS-a preko SNS-ovih plakata jer sutra u Suboticu dolazi predsednik stranke Aleksandar Vučić – rekao je Bogešić na konferenciji za medije. - Potom je počeo da preti da će nas pohapsiti, a potom i nekoliko puta ponovio da će nas strpati u gepek i odvesti u šumu. Krenuo je i da me udari, ali su ga oni sa kojima je bio sprečili u tome.

Radikali kažu da su podneli prijave policiji i da očekuju da će nadležni reagovati u skladu sa Zakonom.

SRS optužuje SNS za verbalni napad i pretnje

Odgovor GrO SNS Subotica

Ovim povodom oglasili su se iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

"Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici zgražava se nad činjenicom da je na delu još jedna u nizu provokacija u nameri da se neki lokalni „političari u pokušaju“ domognu medijske pažnje serviranjem laži na račun naših stranačkih lidera, kad već ne mogu političkim programom.

Srpska napredna stranka ne želi da se bavi provokacijama minornih i prevaziđenih  političkih stranaka koje nemaju sopstveni  program i viziju već im je jedini cilj napad na našu stranku i premijera.

Radi informisanja javnosti dužni smo, ipak, da kažemo sledeće.

Nismo se oglašavali ni kada su nam protekle nedelje upadali u stranačke prostorije i kidali i cepali slike sa zidova u trenutku kada su u prostorijama bile samo devojke, ni kada su nam cepali bilborde i plakate zalepljene na mestima za to predviđenim, ni kada su nam lepili nalepnice svojih stranaka na stranačke prostorije i na ulici verbalno vređali funkcionere.

Nismo se oglašavali jer, za razliku od pojedinih političkih partija, mi imamo jasan  politički program i jasan cilj, i okrenuti smo rešavanju problema za dobrobit ove države i građana.

Nećemo nasedati na iscenirane situacije  kojima nas u javnosti žele prikazati onakvima kakvi nismo. Uvek smo bili i bićemo stranka spremna na dijalog sa svima sa kojima delimo zajednički put ka boljoj, modernoj i evropskoj Srbiji, a na tom putu nema mesta za lažne partiote koji Srbiju žele da usmere na poguban put."

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS Vanredna press konferencija SRS
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 61
Pregleda: 8962
Povezane teme

Izbori u Subotici

srpska radikalna stranka

srpska napredna stranka

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

bogdan laban

lokalni izbori 2016

izbori 2016

nemanja šarčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.