Komentara: 2
Pregleda: 8868

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

14.12.2013. u 21:56h
Izvor: Subotica.com
Srednja medicinska škola u Subotici je tokom prethodnih pet subota bila nastavna baza u kojoj su se paraleno održavali jednodnevni sertifikovani seminar masaže, seminar ličnog stajlinga i seminar prve pomoći.
"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

Kroz ponuđene sadržaje ovih seminara prošlo je ukupno 186 polaznika, kojima su zaposleni iz SMŠ ponudili znanja koja će im i u profesionalnom i u privatnom životu biti korisna.

Projekat Bezbednost – investicija u budućnost je realizovan tokom pet uzastopnih subota tokom novembra i decembra meseca 2013.godine sa ciljem razvoja bezbednog radnog okruženja. Polaznici su bili zaposleni prosvetni radnici, radnici obezbeđenja iz predškolskih ustanova, OŠ i SŠ iz opštine Subotica.

Seminar prve pomoći je obezbedio sadržaje kojima je cilj osposobljavanje polaznika u pružanju prve pomoći u raznovrsnim situacijama i pri nastanku raznolikih povreda, kako bi se povećala bezbednost i sigurnost u institucijama gde borave đaci.

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

Ovaj seminar je realizovan zahvaljujući razumevanju i sufinansiranju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Vojvodine.
Koordinator projekta, Predrag Milanović, se ovim putem zahvaljuje i svestranoj pomoći Crvenog krsta iz Subotice.

Projekat profesionalnog usavršavanja u oblasti masaže i ličnog stajlinga je realizovan tokom tri subote gde su polaznici imali priliku da usvoje sadržaje u oblasti masaže i ličnog stajlinga.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom turistističko zdravstvenog klastera Vojvodine (The Health Tourism Cluster of Vojvodina, Kanjiza,Vojvodina, Republic of Serbia ). Fond Klaster u Kanjiži je osnovan 2007.g. na predlog lokalnih samouprava (Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš) u cilju podsticanja međusobnog povezivanja lokalnih samouprava, preduzeća, nosilaca znanja i institucija na teritoriji AP Vojvodine - organizacija srodnih delatnosti po konceptu klastera,što garantuje kritičnu masu znanja,tehnologija, resursa i materijalnih sredstava za jačanje konkurentnosti klastera zdravstvenog turizma Vojvodine kao celine. )

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

Fond Klaster je obezbedio sredstva a Medicinska škola, kao članica i suosnivač Klastera, je ponudila znanje u oblasti profesionalnog usavršavanja zaposlenih u banjama Vojvodine.

Tokom dvodnevnog seminara, 16. i 23, novembra, dvanaest fizioterapeuta iz banja Vojvodine, (Kanjiža, Melenci, Junaković, Vrdnik, Jodna banja Bečej) je prošlo obuku kroz dva modula masaže, masažu toplim kamenjem i masažu u specijalnoj stolici.

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

Polaznici su imali priliku da savladaju nove tehnike masaže koje lično obogaćuju njihovo profesionalno znanje, a ujedno i matična ustanova se obogatila donosom novih znanja i širenjem kompetencija zaposlenih, koja joj omogućavaju da proširi dijapazon usluga koje nudi svojim klijentima.

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "
Obuka je bila namenjena osobama koje već vladaju osnovnim tehnikama masaže, te su postojeće znanje oplemenili novim tehnikama.

Realizatori masaže su bili Gordana Bašić P. VFT, i Kristijan Firstner, VFT. Sertifikovana obuka je rađena po ISO standardima a potiče iz prethodno realizovanog trilateralnog međunarodnog projekta, čiju je obuku ovdašnjih realizatora preko SintraWest-a, finansirala flamanska vlada.

 

Srednja medicinska škola je 7. decembra 2013. godine takođe u okviru saradnje sa Klasterom zdravstvenog turizma Vojvodine ugostila polaznike seminara za lični stajling.

"Srednja medicinska škola – izvorište korisnih znanja "

Polaznice su zaposlene u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Termal” u Vrdniku , u banji “Junaković” u Apatinu, u Domu zdravlja Bečej, u garni hotelu “Art” u Kanjiži. Na oba seminara u funkciji monitoringa je bila prisutna i predstavnica Klastera. Učesnice su stekle obuku na sledećim poljima: boja, stil, šminka i frizura. Edukacija je podrazumevala i dobijanje saveta za izgradnju ličnog stila jer je taj deo profesionalnog utiska koji odajemo, u današnjem modernom svetu, izuzetno važan kao neverbalni način komunikacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8868
Povezane teme

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.