Komentara: 8
Pregleda: 5985

"Srbija u ritmu Evrope"

30.04.2012. u 19:46h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je na gradskom trgu održano finalno veče manifestacije “Triglav Osiguranje Srbija u ritmu Evrope” na kojoj su deca subotičkih osnovnih i srednjih škola prikazala šta su naučili u proteklih 10 meseci koliko su se pripremali za ovaj koncert. Autor manifestacije je Igor Karadervić sa timom profesora muzike, pevanja i plesa, a subotičke mališane je podržao gradonačelnik Saša Vučinić,dok je manifestaciju podržala i Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.
"Srbija u ritmu Evrope"

Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa manifestacije, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo manifestacije. Edukacije se realizuju u vidu 4 različite sekcije: hor, folklor, moderan ples i solo pevanje.

Oko 300 subotičke dece se tokom proteklih 10 meseci spremalo za nastup. Njihova iskustva sa učešća u ovoj manifestaciji su pozitivna.

Manifestacija “Triglav Osiguranje Srbija u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou,Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Manifestaciju je podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji, na čelu sa ambasadorom Nilsom Ragnarom Kamsvagom koji je juče posetio naš grad.

Srbija u ritmu Evrope - Fotografije

"Srbija u ritmu Evrope" - fotografije

Na sinoćnjem koncertu su pored mališana učestvovali i učesnici „Prvog glasa Srbije“, naš sugrađanin Igor Terzija i Filip Mitrović koji su svojim nastupom podržali mlade talente.

Subotica je jedan od 25 gradova Srbije koji su učestvovali u ovoj manifestaciji. Finalno veče na kojem će učestvovati mališani iz 10 gradova, a među koje je Subotica sinoć izborila mesto biće održano 14. juna u "Sava centru" u Beogradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 dana
Komentara: 8
Pregleda: 5985
Povezane teme

ritam evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.