• Pregleda: 2838

Srbija se čisti od otpada 09. juna

U subotu će se održati akcija “Veliko spremanje Srbije”. Naš grad učestvuje treću godinu za redom u akciji prikupljanja i separacije otpada. Centralna akcija ove godine će se realizovati na izletištu Majdan kod Kelebije, a za sada se prijavilo 12.500 Subotičana koji žele da daju svoj doprinos uređenju okoline. Akcija će se održati 9.juna, a sugestije možete da pošaljete i putem mejla velikospremanjesubotice@gmail.com.
Srbija se čisti od otpada 09. juna

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja obezbedilo je 14.000 pari rukavica i 28.000 vreća za sakupljanje otpada na teritoriji grada. Akcija će se održati i u svim mesnim zajednicama.

Prošle godine u okviru akcije bilo je angažovano pet otvorenih kamiona, jedan utovarivač, pet podizača kao i osam kamiona smećara. Prikupilo se 6500 vreća sa otpadom, postavljeno je bilo dodatnih 11 velikih kontejnera od pet metara kubnih. Na deponiju je od strane JKP „Čistoća i zelenilo" pristiglo 197 tona otpada, dok su privatnici, pojedinci tog dana na deponiju istovarili 85 tona otpada. Prikupljeno je i 300 kilograma papira, kao i 350 kg plastike.

Akcija se realizuje od 2009.godine kada se realizovala pod nazivom Očistimo Srbiju.Od tada do danas je smanjen i broj divljih deponija kojih je 2009.godine u Srbiji bilo više od 5.000. Međutim, raste broj zaprljanih površina, odnosno mesta na kojima ima rasutog smeća koje će ove godine biti i prioritet za čišćenje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
anonimna Odgovori
a sta je sa barom izmedu Travnicke i ulice Doza Derda? kad ce to se sredi, treba pokositi travu, i eventualno dezinfikovati tu baru, posto ima veoma neprijatan miris
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.