Komentara: 28
Pregleda: 4665

Srbija protiv nasilja: "Podršku našoj listi dalo oko 13.500 Subotičana, druga smo politička opcija u gradu"

18.12.2023. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Srbija protiv nasilja: "Podršku našoj listi dalo oko 13.500 Subotičana, druga smo politička opcija u gradu"

Podršku listi "Srbija protiv nasilja" juče je dalo oko 13.500 Subotičana, rečeno je danas na konferenciji za medije.

- Hvala svim sugrađanima koji su izašli na izbore i dali podršku ovoj listi i u njoj prepoznali svoju političku opciju koja će ih najbolje zastupati na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou. Iako lokalni izbori još uvek nisu raspisani, ovo jeste neki predznak da Subotičani u ovoj opciji vide i njihovu lokalnu politiku. Mi smo drugi u gradu, a SVM je po prvi put na trećem mestu po broju osvojenih glasova, jer po našim podacima imaju 400 glasova manje u Subotici. Na više od 10 mesta u gradu smo bili na 30 odsto glasova, u školi "Dr. Svetomir Bojanin" smo imali 33 odsto, a u Verušiću smo imali pobedu na republičkim izborima. U narednom periodu ćemo se truditi da više radimo u prigradskim naseljima, jer u samom centru imamo odlične rezultate, dok su oni nešto slabiji u prigradskim mestima - izjavio je Robert Šebek iz Stranke slobode i pravde.

Srbija protiv nasilja: "Podršku našoj listi dalo oko 13.500 Subotičana, druga smo politička opcija u gradu"Kontrolori izborne koalicije "Srbija protiv nasilja" ovoga puta su bili na svim biračkim mestima u Subotici.

Zahvalio bih se i našim članovima Biračkog odbora koji su od jutarnjih sati čuvali izborne rezultate na biračkim mestima - dodao je Šebek - Naši kontrolori su na terenu odradili solidan posao u okolnostima koje su bile gotovo nemoguće. Mi smo direktno učestvovali u odbrani naših biračkih mesta tako što smo pratili sve neregularnosti. Predsednica Gradske izborne komisije je tokom izbornog dana rekla da nisu prijavljene nikakve nepravilnosti, a to nije tačno. Naši članovi GIK-a  su uradili dobar posao i sve su prijavili - dodao je Nemanja Šarčević iz Narodnog pokreta Srbije. 

Srbija protiv nasilja: "Podršku našoj listi dalo oko 13.500 Subotičana, druga smo politička opcija u gradu"Iako se još uvek čeka na konačne rezultate izbora, po trenutnim procenama u pokrajinski parlament će ući tri predstavnika ove liste iz našeg grada, odnosno Robert Šebek, Daniel Kovačić i Nemanja Šarčević, dok u republičkom parlamentu neće biti predstavnika iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 28
Pregleda: 4665
Povezane teme

robert šebek

republički izbori

pokrajinski izbori

nemanja šarčević

stranka slobode i pravde subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.