Komentara: 17
Pregleda: 9458

Srbija ponovo tuži NATO

09.03.2017. u 14:39h > 17:07
Izvor: Subotica.com
Posle 18 godina od NATO agresije na našu zemlju, počelo je prikupljanje materijala i okupljanje tima za pokretanje nove tužbe pred međunarodnim sudom protiv NATO alijanse zbog zločina nad stanovnicima naše zemlje
Srbija ponovo tuži NATO

Kako se navodi u saopštenju Udruženja oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije iz Subotice, na predlog srpske Kraljevske Akademije, a uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, u toku je formiranje pravnog tima, koji će činiti najbolji advokati iz naše, ali i iz drugih evropskih zemalja. Oni treba da, u ime Srbije, sačine tužbu protiv NATO-a i za materijalnu i nematerijalnu odštetu građanima, koji su bili lično pogođeni tokom bombardovanja 1999. godine.

Na čelu tima advokata biće Srđan Aleksić, poznati niški advokat, koji već godinama zastupa interese boraca.

- Potrudićemo se da ovaj put tužbu što temeljnije sastavimo i da idemo do kraja, zbog svih žrtava a posebno zbog onih koji su se borili za svoju zemlju i zbog njihovih porodica - izjavio je advokat Srđan Aleksić. - Već sam kontaktirao kolege iz Francuske, Austrije, Italije, Rusije i kolegama iz još nekih zemalja, koji su oberučke prihvatile da svi zajedno zastupamo našu zemlju i borimo se za naplatu materijalne i nematerijalne odštete.

Po rečima Aleksandra Panića, predsednika subotičkog Udruženja UOSYU, u timu će učestvovati i advokati iz Subotice.

- Kada budu donešena konačna uputstva za podnošenje tužbi, građani Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša kao i okolnih sela, biće blagovremeno obavešteni o svim pojedinostima – poručuje Panić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 9458

Povezana vest

Povezane teme

nato

ratni veterani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.