Komentara: 14
Pregleda: 2870

SPS se ujedinio i reformisao

25.02.2012. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
SPS se ujedinio i reformisao

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije se reformisao i ujedinio, rekao je juče u Subotici predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a, Dušan Bajatović. Na političkoj sceni Srbije, ali i Subotice dugo je vladala ostrašćenost i sada je došlo vreme u kome će SPS da izađe sa ponudom po kojoj će moći da se prepozna kao neko ko može biti značajni katalizator na političkoj sceni Subotice. Lokalne elite moraju da budu odgovorne, bez obzira što po zakonu nemaju odgovornost, istakao je Bajatović na tribini koja je održana u amfiteatru Otvorenog univerziteta.

SPS je otvoren za razgovore prema sadašnjim i drugim mogućim koalicionim partnerima, ali nije spreman za ultimatum rekao je predsednik pokrajinskog odbora ove stranke. Za sada se još ne zna sa kim će ova stranka formirati koaliciju, ali proteklih dana su mnoge partije koristile medije za “političke kalkulacije” da bi videli kako birači reaguju.

Pitanje da li će SPS proći cenzus na izborima se više ne postavlja, jer već sada prema istraživanjima prešli su 10 odsto, a planiraju na izborima da ostvare 17 odsto, rečeno je na tribini. Subotički odbor SPS-a broji 1400 članova i ima formirana 31 mesna odbora.

Danas je SPS partija koja u svom postojanju ima iskustvo vlasti i opozicije, ratno i ekonomske krize i zbog toga je relevantan politički faktor ističe Bajatović. Benefit koalicije sa DS-om je političko pomirenje u Srbiji iz koga je nastala SNS i na političkoj sceni nema više političkih neprijatelja, tvrde u SPS-u. Izbori će biti profilisanje za dve opcije levičarski i desničarski blok, ali kako će izgledati mi ne možemo da kažemo, zaključio je Bajatović.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 2870
Povezane teme

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.