Komentara: 7
Pregleda: 4288

SPS o spomeniku "Ptica slomljenih krila"

24.01.2012. u 14:13h
Izvor: RTV Yueco
SPS o spomeniku "Ptica slomljenih krila"

Socijalistička partija Srbije u Subotici je izdala saopštenje povodom reakcije Pokreta Dveri da se na spomeniku „Ptica slomljenih krila“ pored nevinih žrtava nalaze imena i ratnih zločinaca. Skupština Vojvodina je formirala državnu komisiju za utvrđivanje ratnih zločina i nevinih žrtava za teritoriju AP Vojvodine za period 1941-1945. godine.

Cilj formiranja ove komisije je da se utvrdi stvarna istina i da se omogući pomirenje nakon II Svetskog rata među građanima Vojvodine. To znači da se zločini moraju osuditi i ne smeju zaboraviti. Zaboravljanje zločina i nepotsećanje na iste istorijski i neminovno dovodi do ponavljanja zločina.

Svim nevinim žrtvama treba odati počast i izraziti žalost njihovim porodicama i potomcima. U slučaju spomenika „Ptica slomljenih krila“ na napred navedeni način potrebno je utvrditi materijalnu istinu i ako su navodi tačni sa spomenika se moraju izbrisati četiri imena koji na tom mestu vređaju sve ostale nevine žrtve mađarske nacionalnosti.

Sve to se mora obaviti do 02.11.2012. godine da bi se sačuvali normalni međunacionalni i ljudski odnosi u gradu u kojem žive ravnopravno pripadnici više naroda i nacionalnih manjina. Ovo smatramo kao jedini ispravni put daljeg skladnog zajedničkog života u gradu i temeljem zajedničke budućnosti. Izjednačavanje žrtve i zločinca dovodi do novog zločina, navodi se na kraju saopštenja.

Povezane vesti:
Izvor: RTV Yueco
"Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima "Ptica slomljenih krila" - Odavanje počasti pogubljenima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4288

Povezana vest

Povezane teme

sps subotica

socijalistička partija srbije

spomenik ptica slomljenih krila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.