Komentara: 46
Pregleda: 6393

SPS: Nismo zadovoljni radom koalicije

02.08.2013. u 17:20h
Izvor: RTV City
SPS smatra da su posle godinu dana od formiranja lokalne koalicije isplivale uglavnom slabosti a da su u radu gradskih organa nedostajale pozitivne stvari. Neophodno je da se odnosi u koaliciji ili sama koalicija promene kako bi se već od naredne sednice Skupštine grada krenulo u rešavanje pitanja od životne važnosti za građane.
SPS: Nismo zadovoljni radom koalicije

SPS nije zadovoljan radom koalicije koja je opterećena odnosima dve najveće članice, DS i SVM, ali i delovanjem manjih stranaka koje nisu dale pun doprinos radu gradskih organa. Takođe, odnosi u koaliciji bili su uzdrmani trgovinama i ucenjivanjem pa je za njen opstanak neophodno da se ponašanje nekih stranaka i njihovih lidera promeni.


Dr Rodoljub Đurić, predsednik GrO SPS

„Radi se o tome da je koalicija imala organizacione probleme. Same pripreme za sednice, koordinacija povodom tačaka dnevnog reda, ažurnost u pripremi, usaglašavanja su bila dosta neredovna, površna i nismo imali koordinaciju u pripremi sastanaka, kako Skupštine grada tako i drugih skupštinskih tela.“

Koalicija nije donosila odluke i rešenja kojim bi se poboljšao očajan položaj građana Subotice a manje stranke su uglavnom pretrpele promene u odnosu na originalan sastav u vreme potpisivanja koalicionog sporazuma i njihov doprinos je ocenjen kao nedovoljan.

„Utisak je da su se male članice koalicije više bavile same sobom, pozicioniranjem svojih partija i pojedinaca nego što su se bavile problematikom grada i građana. MI smo se, sa druge strane, sve vreme ponašali tako da smo gledali interes grada, građana i trudili smo se da damo konstruktivan doprinos funkcionisanju ove velike koalicije, da bi to bilo u interesu svih nas.“

Iz tih razloga je koalicija oko SPS-a i pristupila savezu odborničkih grupa koja bi sa 32 odbornika trebala činiti jezgro koje će nastojati da pokrene stvari sa mrtve tačke odnosno cilj im je da se okupe oko projekata koji su u interesu grada.

Incidenti na poslednjem skupštinskom zasedanju opet su pokazali slabosti koalicije, ocenjuju u SPS-u, a što se tiče glasanja aparatom odbornice koja nije bila prisutna treba da se utvrdi odgovornost ali i da skupštinske službe ozbiljnije rade svoj posao. SPS smatra da se nije trebalo insistirati na dodeli priznanja počasnog građanina jer nedostaci od prethodne sednice nisu otklonjeni. Takođe, oni ocenjuju da nema relevantnih kriterijuma za dodelu gradskih priznanja te da se to mora hitno definisati a o svakom kandidatu se mora raspravljati zasebno.

Naredna sednica, verovatno u septembru, moraće da bude posvećena životnim pitanjima građana odnosno rebalansu gradskog budžeta gde se očekuju veće restrikcije a SPS zanima i kako će se prikazati stanje u JKP.


Dušan Stipanović, zamenik predsednika GrO SPS

„Stav odborničke gupe SPS-PUPS-JS-SBB će biti da je realnost da će na nekim pozicijama morati doći do ozbiljnih restrikcija ali se moramo izboriti za to da se ne može kresati tamo gde je već ranije skresano.“

SPS se osvrnuo i na ocenu rada republičke Vlade kao i na aktuelnu rekonstrukciju. Pružajući punu podršku premijeru Dačiću, rad Vlade su ocenili kao dobar a posebno su istakli rezultate na međunarodnom planu kao i borbu protiv kriminala i korupcije. Rekonstrukcija je najbolje rešenje jer će rad Vlade biti unapređen za razliku od novih izbora koji bi na nekoliko meseci zaustavili razvoj zemlje.

Reagujući na pojavu letka DS u kome se kritikuje rad Vlade, u SPS-u kažu da je normalno da opozicija kritikuje vlast ali da nema potrebe da se plaše građani da će im biti uskraćena socijalna davanja jer će se SPS upravo protiv toga i boriti.

 

Izvor: RTV City
Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije Konferencija za novinare Socijalističke partije Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 46
Pregleda: 6393
Povezane teme

sps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.