• Pregleda: 2981

SPS-JS-KP: Zašto je Palić predaleko od Subotice

U nastavku prenosimo saopštenje koalicije SPS-JS-KP.
SPS-JS-KP: Zašto je Palić predaleko od Subotice

Kandidati izborne Koalicije "SPS-JS-KP" iz MZ Palić potsećaju svoje komšije i sugrađane da je naše lepo mesto, često nazivano i srpski turistički biser ravnice, već odavno postalo tek puko i uzgredno svratište onih koji ga takvog pamte iz davne prošlosti.

Zašto je, u stvari, Palić poslednjih godina postao dalek čak i Subotici - zapostavljen, neuređen, prepun vašarskih kioska, bez zdrave pitke vode, pored zagađenog jezera, bez video nadzora, pa čak i bez terena za rekreacije ili funkcionalne zdravstvene službe?

Sa ovakvim Palićem kandidati za odbornike iz MZ, članovi Koalicije SPS-JS-KP, ali i svi naši građani ne mire se i zahtevaće od buduće vlasti i svojih predstavnika u njoj, hitno rešavanje bar nekoliko gorućih problema:

- zamenu postojećih vodovodnih cevi od azbesta i cementa. Već pune tri decenije pijemo vodu koja prolazi kroz mrežu azbesno-cementnih cevi i sa - dodatkom otrova. U Evropi su ovakve cevi odavno označene nepodobnim i otrovnim za vodovodne mreže.

izgradnju modernog poslovnog Centra u samom jezgru Palića koji bi zadovoljio potrebe građana i, pre svega, poslužio svrsi sveukupnoj turističkoj destinaciji koju tek treba razvijati.

- izgradnju „Staze zdravlja“ oko Krvavog jezera. Ta inicijativa palićana pokrenuta je još pre deset godina i bila bi namenjena za rekreaciju meštana i turista (šetnje, vožnje biciklom, rolerima, skejtbordu), zatim, obnova trim staze i drugih turističko-sportsko-rekreativnih sadržaja.

- instaliranje video nadzora s pokretnim i fiksnim kamerama za kontrolu bezbednosti svih dolazećih i odlazećih putnika.

- zalagaćemo se, tražiti i insistirati na asvaltiranju Lovačke ulice kako bi naša i susedna MZ, Radanovac, bile što „povezanije“, kao i završetak asvaltiranja ulice V.Đanića.

- utvrđivanje konačnog statusa Sportskog centra čime bi se stvorili preduslovi i za revitalizaciju zapuštenih i propalih sportskih terena i mnogih drugih objekata namenjenih deci, omladini, građanima i turistima.

Vaši odbornici biće obavezni i da preduzmu sve što je u njihovoj moći na izgradnji kapele-mrtvačnice (sa hladnjačom) na mesnom groblju kako bi se što dostojnije obavljali poslednji ispraćaji pokojnika.

To je samo deo naših potreba o kojima, nažalost, prethodnici nisu vodili računa, zatim, trajno rešavanje stambenog pitanja dveju porodica kojima su NATO bombe razorile dotadašnji dom - Meteorološku stanicu. Vaš glas za kandidate Koalicije SPS-JS-KP - na republičkom i pokrajinskom nivou pod brojem 3., a na lokalnom nivou pod brojem 5.- obavezaće nas da  ispunimo ono što građani od nas traže.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)

povezane teme

22
petrarka Odgovori
U vlasti ste vec 8 godina, a vi postavljate pitanja??? Sta ste uradili za to vreme??? Vasi kadrovi su na celu privrede u Subotici. Uostalom, pitajte Arsica, to vam je novi kadar, preletac.
petrarka Odgovori
Kandidati izborne Koalicije "SPS-JS-KP" iz MZ Palić potsećaju svoje komšije i.... P.S. Pravilno je PODSECAJU, a ne potsecaju. Toliko o znanju i strucnosti.
Brod Odgovori
Jedva čekamo izbore da vam dođe kraj u Subotici i da više ne gledamo te vaše istrošene i nesposobne individue !!!!! Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti! !!!. P.S.Imate jako pojačanje u vidu Radmila i Blaška !!!! Buahahaaahaaa!!!!
Brod Odgovori
Jedva čekamo izbore da vas skinemo sa političke scene grada i da više ne gledamo istrošene i nesposobne individue iz vašeg korpusa. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti !!!! P.S. Imate jako pojačanje u vidu Radmila i Blaska !!!! Ahahaaaahaaaaaaa !!!!!!!!!!!!
običan komšija Odgovori
Status Palića, i naselja i jezera, je vrlo jasan: biće onako kako drugi hoće, a ne kako bi stanovnici Palića hteli. Mislim na većinu, tj. one dobronamerne stanovnike, od lopovluka i sitnih političkih interesa oslobođene, lokalpatriotski raspoložene.

A, stanovnici Subotice, svesni ili ne - svejedno, svakim povlačenjem vode iz vodokotlića doprinose narušavanju, ili poboljšanju - kako za koga, kvaliteta jezerske vode i okolne životne sredine.

Prvi korak u rešavanju ovih i mnoštva drugih problema mogao bi biti izbor za status opštine, i započinjanje domaćinskog poslovanja onim što se ima, a mogla bi se i ekološka taksa za zagađenje jezera naplaćivati od Subotice. Ne mora to da im se sviđa - neka svoju prečišćenu kanalizaciju upuštaju onda negde drugde. Drugim rečima, neka stanovnici Palića sami kažu da li su zadovoljni kvalitetom životne sredine.

Palić ima i svoju komisiju za zaštitu životne sredine. Ali, čini se da joj je jedini zadatak da ove teme drži na periferiji, tj. tamo gde to nekome u Subotici odgovara. U senci, u zabrani pominjanja. To nisu pravi Palićani, to nije pravo javno mnjenje Palića. Bar se nadam da je tako.
Vesko Odgovori
Ovi su ostri kao mesarski noz, ali ce se brzo utupiti na prvim izborima, te ce postati zarđale kasike.
Steta ovih iz KP sto su spali na ove SPS-a.
yupi Odgovori
Ko naziva palić " srpski turistički biser ravnice"?
Kakva budalaština....
Jovan Odgovori
Ovo vam je sastavio Radmilo??? :)
ciga Odgovori
posle gafa o supermarketu u tavankutu koji radi celu noć i da je palić selo ovo je saopštenje je samo nastavak gluposti. 25.04 više nećete imati prostora za takve budalaštine.
nana Odgovori
Izgradili ste poslovni centar '90-ih. Sta sad hocete da rusite, gde sada hocete da gradite iz mojih para?
ciga Odgovori
ko o čemu sps o paliću, ako vas blaško i arsić ne izvuku niko neće.
istina Odgovori
Šta je to asvaltiranje...!?
gorki Odgovori
Prtite, dosadili ste svima svojim budalastinama! Platili ste promoterke da bi se slikale na plakatima, sram vas bilo ! Čime vi imate da se pohvalite kada nemate ni jednog kvalitetnog čoveka. Zbogom ste !
baltazar Odgovori
Za razvoj svakog sela pa i palica najvaznije je da ima supermarket koji radi celu noc. Da mestani imaju gde da se okupe posle napornog dana.
prazan udarac Odgovori
Prvo se skoči pa se kaže hop, prvo morate cenzus preći. To je za vas naučna fantastika.
Agika Odgovori
@nana nisu to nikake tvohe pare ne lupetaj
Palić Odgovori
Nama sa Palića bi najviše koristilo zdravlju da vas više ne vidimo i ne čujemo. Članovi sa Palića su vam grozni i sve same interesdžije. Pih !
Glasač Odgovori
Zar zaista mislite da su građani Subotice "male Đokice" i da će pasti na ova vaša nebulozna saopštenja! Vas niko ne primećuje duži vremenski period,a koga imate u svojim redovima bolje da ne postojite. Puna vam usta mladih a ti mladi needukovani, praznoglavi, nigde dokazani, bez cilja i rezultata i ne vidim kome mogu pomoći. Sa druge strane imate istrošene proverene preletače i senilne persone dez digniteta. Žalosno je na šta ste spali ! Ništa nam više ne nudite !
Roki Odgovori
Predaleko ste Vi od cenzusa.......
veliki strucnjak Odgovori
A vi ste daleko od svega.....
Safet Odgovori
@glasac samim tim stoces glasasati dokazuje da si mali djokica. Naivan suboticanin. Pa verujes drugim sytankama i slep si na oba oka ako verujes da ce nam i jedna stranka pomoci... Bolje se ne brukaj
Glasač Odgovori
@Safet Safete,Safete, vi ste se već obrukali ! Ne kucajte više komentare, obrukaćete se još više. Inče,dobro vidim i oba oka me odlično služe kao i zdrav razum.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.