Komentara: 22
Pregleda: 3528

SPS-JS-KP: Zašto je Palić predaleko od Subotice

14.04.2016. u 14:24h
Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
U nastavku prenosimo saopštenje koalicije SPS-JS-KP.
SPS-JS-KP: Zašto je Palić predaleko od Subotice

Kandidati izborne Koalicije "SPS-JS-KP" iz MZ Palić potsećaju svoje komšije i sugrađane da je naše lepo mesto, često nazivano i srpski turistički biser ravnice, već odavno postalo tek puko i uzgredno svratište onih koji ga takvog pamte iz davne prošlosti.

Zašto je, u stvari, Palić poslednjih godina postao dalek čak i Subotici - zapostavljen, neuređen, prepun vašarskih kioska, bez zdrave pitke vode, pored zagađenog jezera, bez video nadzora, pa čak i bez terena za rekreacije ili funkcionalne zdravstvene službe?

Sa ovakvim Palićem kandidati za odbornike iz MZ, članovi Koalicije SPS-JS-KP, ali i svi naši građani ne mire se i zahtevaće od buduće vlasti i svojih predstavnika u njoj, hitno rešavanje bar nekoliko gorućih problema:

- zamenu postojećih vodovodnih cevi od azbesta i cementa. Već pune tri decenije pijemo vodu koja prolazi kroz mrežu azbesno-cementnih cevi i sa - dodatkom otrova. U Evropi su ovakve cevi odavno označene nepodobnim i otrovnim za vodovodne mreže.

izgradnju modernog poslovnog Centra u samom jezgru Palića koji bi zadovoljio potrebe građana i, pre svega, poslužio svrsi sveukupnoj turističkoj destinaciji koju tek treba razvijati.

- izgradnju „Staze zdravlja“ oko Krvavog jezera. Ta inicijativa palićana pokrenuta je još pre deset godina i bila bi namenjena za rekreaciju meštana i turista (šetnje, vožnje biciklom, rolerima, skejtbordu), zatim, obnova trim staze i drugih turističko-sportsko-rekreativnih sadržaja.

- instaliranje video nadzora s pokretnim i fiksnim kamerama za kontrolu bezbednosti svih dolazećih i odlazećih putnika.

- zalagaćemo se, tražiti i insistirati na asvaltiranju Lovačke ulice kako bi naša i susedna MZ, Radanovac, bile što „povezanije“, kao i završetak asvaltiranja ulice V.Đanića.

- utvrđivanje konačnog statusa Sportskog centra čime bi se stvorili preduslovi i za revitalizaciju zapuštenih i propalih sportskih terena i mnogih drugih objekata namenjenih deci, omladini, građanima i turistima.

Vaši odbornici biće obavezni i da preduzmu sve što je u njihovoj moći na izgradnji kapele-mrtvačnice (sa hladnjačom) na mesnom groblju kako bi se što dostojnije obavljali poslednji ispraćaji pokojnika.

To je samo deo naših potreba o kojima, nažalost, prethodnici nisu vodili računa, zatim, trajno rešavanje stambenog pitanja dveju porodica kojima su NATO bombe razorile dotadašnji dom - Meteorološku stanicu. Vaš glas za kandidate Koalicije SPS-JS-KP - na republičkom i pokrajinskom nivou pod brojem 3., a na lokalnom nivou pod brojem 5.- obavezaće nas da  ispunimo ono što građani od nas traže.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 3528
Povezane teme

sps

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.