Komentara: 5
Pregleda: 3279

SPS bez instrukcija o promeni vlasti u Subotici

27.07.2012. u 04:42h
Izvor: SuMedija
Na osnovu korektne saradnje u prethodnom periodu ja lično ne verujem da će SPS izaći iz većine, jer bi to značilo odustajanje od razvoja grada i svega što smo definisali u programskoj deklaraciji „Subotica - grad sigurne budućnosti” – kaže gradonačelnik Subotice, Modest Dulić.
SPS bez instrukcija o promeni vlasti u Subotici

Priče i nagađanja o raskidu saradnje između gradskih odbora Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije nastale su kao produkt jučerašnje izjave najave visokog funkcionera SPS-a Dušana Bajatovića da će u Vojvodini doći do promene vlasti na lokalnom nivou, jer „u Vojvodini više ne postoji politički blok SPS i DS”.

Međutim, prvi čovek subotičkih Socijalista, dr Rodoljub Đurić, kaže da SPS u Subotici do danas nije dobio nikakve instrukcije vezane za eventualni izlazak iz gradske vlade, u kojoj se nalazi zajedno sa Demokratskom strankom.

- Mi se ponašamo u skladu sa postignutim koalicionim sporazumom koji je na snazi. Nismo dobili nikakve zvanične sugestije ni instrukcije ni iz pokrajine niti iz republike - kaže dr Đurić.

Vlast u Subotici formirana je 7. jula, a čine je pored koalicija oko DS i SPS, Savez vojvođanskih Mađara, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratska partija, Srpski pokret obnove, Demokratska stranka Srbije, Savez bačkih Bunjevaca i Bunjevačka stranka. Predstavnici navedenih stranaka početkom jula potpisali su i Sporazum o zajedničkom učešću u vlasti, a platforma budućeg zajedničkog delovanja uobličena je u programskoj deklaraciji „Subotica - grad sigurne budućnosti”.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić kaže da većina u Subotici nije matematička, već da su stranke koje je čine okupljene na osnovu istog pogleda na razvoj i budućnost grada, odnosno sadržaja deklaracije koju su zajednički formulisali.

- Na osnovu korektne saradnje u prethodnom periodu ja lično ne verujem da će SPS izaći iz većine, jer bi to značilo odustajanje od razvoja grada i svega što smo definisali u programskoj deklaraciji. To su prvenstveno poslovi vezani za nastavak privlačenja stranih investitora i otvaranja novih radnih mesta, dalji razvoj komunalne infrastrukture, rešavanje problema kapitalnih investicija, unapređenje zdravstvenih usluga, gradskih socijlanih programa i , generalno, poboljšanja svih aspekata života građana Subotice – kaže Modest Dulić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3279
Povezane teme

sps

sps subotica

socijalistička partija srbije

lokalni parlament

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.