Komentara: 37
Pregleda: 10360

Sprovedeno istraživanje o problemima i nedostacima Prozivke

13.12.2015. u 02:40h
Izvor: Subotica.com
Sprovedeno istraživanje o problemima i nedostacima Prozivke

U cilju razvoja lokalne zajednice Centar za istraživanje u politici "Argument" sproveo je istraživanje o potrebama i problemima građana Mesne zajednice "Prozivka", a koje je rađeno na uzorku od 600 ispitanika.

Kroz navedeno istraživanje na pitanje šta nedostaje ovoj mesnoj zajednici da bi kvalitet života građana bio kvalitetniji, građani su odgovorili da su to ambulanta, više igraonica za malu decu u parku i u zatvorenom prostoru, zatim čitaonica, više stabala drveća, klupa, kanti za smeće, ali i da se uradi rekonstrukcija sportskih terena. Među objektima koji nedostaju građanima Prozivke navedena je i Pravoslavna crkva.

Što se tiče problema koji su po građanima Prozivke u prvom planu za rešavanje odgovoreno je da su to rupe ispred zgrada, na trotoaru, parkingu, ulici, zatim nedovoljno prisustvo kvartnog policajca, sitne krađe, bolja arhitektonska pristupačnost za osobe sa invaliditetom, veliki broj pasa lutalica, ulična rasveta i grafiti po zgradama.

Komentarišući cenu i kvalitet usluga koje javna preduzeća pružaju u lokalnoj zajednici većina građana se izjasnila kao nezadovoljna, dok su na pitanje o mogućnosti uključivanja u lokalna udruženja koja bi rešavala probleme građana, građani su iskazali pozitivan stav i želju da učestvuju u procesima građanskog aktivizma i javnog zagovaranja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 10360

Povezana vest

Povezane teme

prozivka

psi lutalice

pravoslavna crkva

šetalište prozivka

apoteka prozivka

ambulanta prozivka

naselje prozivka

mz prozivka

rekonstrukcija sporske infrastrukture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.