Komentara: 37
Pregleda: 9793

Sprovedeno istraživanje o problemima i nedostacima Prozivke

13.12.2015. u 01:40h
Izvor: Subotica.com
Sprovedeno istraživanje o problemima i nedostacima Prozivke

U cilju razvoja lokalne zajednice Centar za istraživanje u politici "Argument" sproveo je istraživanje o potrebama i problemima građana Mesne zajednice "Prozivka", a koje je rađeno na uzorku od 600 ispitanika.

Kroz navedeno istraživanje na pitanje šta nedostaje ovoj mesnoj zajednici da bi kvalitet života građana bio kvalitetniji, građani su odgovorili da su to ambulanta, više igraonica za malu decu u parku i u zatvorenom prostoru, zatim čitaonica, više stabala drveća, klupa, kanti za smeće, ali i da se uradi rekonstrukcija sportskih terena. Među objektima koji nedostaju građanima Prozivke navedena je i Pravoslavna crkva.

Što se tiče problema koji su po građanima Prozivke u prvom planu za rešavanje odgovoreno je da su to rupe ispred zgrada, na trotoaru, parkingu, ulici, zatim nedovoljno prisustvo kvartnog policajca, sitne krađe, bolja arhitektonska pristupačnost za osobe sa invaliditetom, veliki broj pasa lutalica, ulična rasveta i grafiti po zgradama.

Komentarišući cenu i kvalitet usluga koje javna preduzeća pružaju u lokalnoj zajednici većina građana se izjasnila kao nezadovoljna, dok su na pitanje o mogućnosti uključivanja u lokalna udruženja koja bi rešavala probleme građana, građani su iskazali pozitivan stav i želju da učestvuju u procesima građanskog aktivizma i javnog zagovaranja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 9793
Povezana vest
Povezane teme
prozivka psi lutalice pravoslavna crkva šetalište prozivka apoteka prozivka ambulanta prozivka naselje prozivka mz prozivka rekonstrukcija sporske infrastrukture
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.