Komentara: 5
Pregleda: 4595

Sprečeno krijumčarenje 13 kg droge

03.12.2012. u 15:04h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Sprečeno krijumčarenje 13 kg droge

Zajedničkom akcijom carinika i policije prvog decembra, tokom noći, je na graničnom prelazu Horgoš sprečen još pokušaj krijumčarenja preko 13 kilograma opojne droge "skank". Naime, 25-godišnji Makedonac koji je upravljao vozilom marke "Citroen Pikaso", makedonskih registarskih oznaka, pokušao je da prokrijumčari 13.660 grama skanka sakrivši drogu u pod automobila.

Zahvaljujući tehnološkim novitetima kojima raspolaže Uprava carina bilo je moguće proveriti sumnje granične policije i carinika bez kompletnog rastavljanja automobila. Vozilo je upućeno na detaljan pregled mobilnim skenerom gde se na snimku jasno videlo da se u podu automobila nalazi organska materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi ''skank''.

Na osnovu saznanja dobijenih sa snimka na skeneru, carinici su otvorili pod vozila i u patosu pronašli 24 paketa zelene, sušene i presovane materije zamotane u foliju koja je poslata na veštačenje u MUP, piše u saopštenju Uprave carine.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4595
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.