• Pregleda: 4301

Sprečeno krijumčarenje 13 kg droge

Sprečeno krijumčarenje 13 kg droge

Zajedničkom akcijom carinika i policije prvog decembra, tokom noći, je na graničnom prelazu Horgoš sprečen još pokušaj krijumčarenja preko 13 kilograma opojne droge "skank". Naime, 25-godišnji Makedonac koji je upravljao vozilom marke "Citroen Pikaso", makedonskih registarskih oznaka, pokušao je da prokrijumčari 13.660 grama skanka sakrivši drogu u pod automobila.

Zahvaljujući tehnološkim novitetima kojima raspolaže Uprava carina bilo je moguće proveriti sumnje granične policije i carinika bez kompletnog rastavljanja automobila. Vozilo je upućeno na detaljan pregled mobilnim skenerom gde se na snimku jasno videlo da se u podu automobila nalazi organska materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi ''skank''.

Na osnovu saznanja dobijenih sa snimka na skeneru, carinici su otvorili pod vozila i u patosu pronašli 24 paketa zelene, sušene i presovane materije zamotane u foliju koja je poslata na veštačenje u MUP, piše u saopštenju Uprave carine.

Izvor: Policijska uprava Subotica

povezane teme

5
kojot Odgovori
dojava...
sugrađanin Odgovori
e taj skank je tako dobar! brate obožavam ga!
ledenjak Odgovori
Ma jel to pronašao drogu , onaj što ne zna kola voziti ?. Ako jeste svaka čast na dojavi , njegov krug od pet ljudi je i dalje siguran za daljnje švercovanje tekstila . Pred kraj godine uvek neko mora da padne da bi se što više para strpalo u đžepove , to čak i vrapci na grani znaju .
ENVEJE Odgovori
sugradjanin Ja više obožavam Milka čokoladu.
lakumity103 Odgovori
Znači počeli su i ozbiljno raditi, nisu u pitanju samo majmuni, patke i milka čokolade.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.