Komentara: 91
Pregleda: 13038

Sprečen veći sukob dve grupe migranata na Makovoj sedmici, jedan ranjen iz vatrenog oružja

01.10.2022. u 00:36h
Izvor: Subotica.com
Sprečen veći sukob dve grupe migranata na Makovoj sedmici, jedan ranjen iz vatrenog oružja
Foto: Ilustracija, arhiva

Brzom intervencijom subotičke policije i Žandarmerije večeras je sprečena dodatna eskalacija sukoba dve grupe migranata, koje su se sukobile na prostoru Makove sedmice, saopštio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga na svom Fejsbuk profilu. On je tom prilikom naveo da je po nezvaničnim saznanjima jedna osoba, strani državljanin, povređena u nogu vatrenim oružjem.

- Od jula meseca ove godine pa sve do danas, službe bezbednosti danonoćno pokrivaju i kontrolišu čitav prostor Subotice, posebno delove naseljenih mesta koja se nalaze uz samu Subotičku šumu. Na prvom mestu je zaštita građana Subotice, i biće tako sve dok se migrantska situacija na ovim prostorima potpuno ne promeni - objasnio je Šoralov. - Ponovio sam više puta da nam svakodnevno pristižu nove grupe migranata koje su predmet bezbednosnih provera i legitimisanja. Svaki iregularni strani državljanin odvodi  se u prihvatni centar.

Kako ističe, situacija nije laka ali zahvaljujući mreži institucija koje su uvezane, držaće se pod kontrolom, sa posebnom pažnjom na očuvanje bezbednosti svih građana ali i svih legalnih migranata koji preko naše zemlje pokušavaju da dođu do zemalja EU.

- Srbija poštuje ljudska prava, razume muku ljudi koji migriraju iz svojih država ali nikada neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost naših građana - ističe Šoralov i napominje da žandarmerija ostaje u Subotici, kao i da će se zahtevati slanje dodanih snaga.

Na kraju obraćana Šoralov je zamolio sugrađane da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunavaju sa migrantima - stranim državljanima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 91
Pregleda: 13038
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.