Komentara: 7
Pregleda: 7925

Sprečen šverc majmuna i pataka

30.10.2012. u 00:55h
Izvor: Portal "24 sata"
Carinici na graničnom prelazu Horgoš su dva sata posle ponoći sprečili pokušaj krijumčarenja šest majmuna i četiri divlje patke, saopštava Uprava carina.
Sprečen šverc majmuna i pataka

Životinje pripadaju zaštićenim vrstama. Majmuni i patke su predati prihvatilištu za divlje životinje ZOO vrta Palić na dalje staranje, dok je protiv vozača pokrenut prekršajni postupak, a biće podneta i krivična prijava.

Otkriveni majmuni su iz porodice ''Macaca sylvanus'' koja se nalazi na CITES listi zaštićenih životinjskih vrsta, dok su patke iz porodice ''Somateria Molišima'' strogo zaštićena vrsta u našoj zemlji, napominje Carina.

Životinje su otkrivene na ulazu u Srbiju, u mercedesu "190E'', beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Srbije (50). On je sa ćerkom putovao na relaciji Nemačka - Lazarevac.

Detaljnom kontrolom, u saradnji s graničnom policijom, u prtljažniku su pronađena dva kaveza s majmunima i patkama za koje vozač nije imao nikakvu dokumentaciju. Nakon konsultacija s nadležnom inspekcijom, utvrđeno je da se radi o zaštićenim vrstama kojima je zabranjeno trgovati.

Sprečen šverc majmuna i pataka

Sprečen šverc majmuna i pataka

Izvor: Portal "24 sata"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7925
Povezane teme

granični prelaz horgoš

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.