• Pregleda: 2880

Sprečen pokušaj krijumčarenja više od 4.000 paklica cigareta

U saradnji sa policijom, carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza "Kelebija" sprečili krijumčarenje više od 4.000 paklica cigareta, naizgled vešto kamufliranih u ventilaciji autobusa.
Sprečen pokušaj krijumčarenja više od 4.000 paklica cigareta

Kada je autobus šabačkih registarskih oznaka, koji se iz tog grada uputio ka Beču, stigao na red za kontrolu, 42-godišnji vozač i putnici su carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, kako je snimak sa skenera pokazao nepravilnosti u ventilacionom otvoru, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo.

Kada su otvorili ventilacioni otvor u plafonu iznad sedišta sa obe strane, primetili su da su cevi premazane mešavinom farbe, silikona i razrađivača. Odmah su posumnjali da se u ventilaciji nalazi još nešto, jer se krijumčari cigareta obično služe tim trikom kako bi zavarali njuh carinskog psa.

Do 4.351 paklice „česterfilda“ sa makedonskim akciznim markicama, carinici su doprli odvrtanjem prikrivenog poklopca ventilacione pregrade, u kojoj je vozač pokušao da sakrije cigarete.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
dembos Odgovori
pa zna se ko radi u subotici česterfild
Kiki
Ko ???
Uvek u pravu Odgovori
Ti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.