• Pregleda: 7349

Sprečen pokušaj krijumčarenja većeg broja mašina i alata na Horgošu

Na graničnom prelazu "Horgoš", carinici su zaplenili gotovo 200 različitih mašina i alata, čija vrednost je procenjena na oko 25.000 evra.
Sprečen pokušaj krijumčarenja većeg broja mašina i alata na Horgošu

Neprijavljena roba je otkrivena kada je na ulazu u zemlju, na red za kontrolu stigao kombi nemačkih registarskih oznaka. Vozač je, u razgovoru sa carinicima, rekao da ima da prijavi nešto polovne robe, odnosno tri stola, aparat za varenje, veš-mašinu, tri bicikla, kosačicu i dve aku-šrafilice.

Carinici su ipak izvršili detaljan pregled i ispod haotično razbacane deklarisane robe, pronašli gotovo 170 novih aku-šrafilica, 10 različitih kosačica, četiri stona i dva stubna cirkulara, pumpu za vodu, valjak za travu i jedan agregat.

Kako ukupna vrednost neprijavljenih mašina i alata prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, privremeno je zadržan i kombi, što vrednost ovog prekršaja uvećava do čak 40.000 evra.

Prema nezvaničnim saznanjima Uprave carina, protiv vozača kombija pokrenut je krivični postupak.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
danko Odgovori
aku-šrafilica-mafija!

to je nova fajta krimosa znači...
andras Odgovori
Sta se bre folirate,niste se dogovorili oko apanaze pa ste mu zaplenili robu.Da ste tako revnosni nebi ste vozili auta besna i imali nenormalno novaca.
S.Attila Odgovori
Savet budućim neiskusnim preduzetnicima:
Prvo nađi vezu na grani.
Drugo pripremi 100 eu po vozilu.
Toliko!
Avetinja
20e pun auto, a kombi 50-100e. Niko ne prelazi granicu sa takvom i sa toliko robe a da prethodno nema dogovorenu shemu. Problem je sto je dogovor otpao ili je bila neka kontrola.
Uvek u pravu Odgovori
Šteta što je taj alat oduzet jer je bio namenjen onim preostalim nezaposlenim Subotičanima. Sad ostvarenje zacrtanog BDP-a dolazi u pitanje pošto ljudi neće imati šrafilice. Da nas zašrafe do kraja.
Mozakss Odgovori
Veoma interesantno..
a da se kojim.slucajem ovo desilo sa nemackim,austrijskim ili madjqrskim carinicima,onda bi vecine bio.komentar..eto kako to radi.prava carina,kako otkrivaju svercere..
Nisam radnik carine,ali kako biate se vi osecali koji kritikujete,da vas posao kritikuju vase komsije kao neradnike!
sretan na zapadu Odgovori
Promasio smenu ili zbog necega pukla veza.
Tutuban Odgovori
Vidite po slikama da ga je mobilna oborila
Miki Odgovori
Drzavnik nije dobio svoj udeo zadovoljstva.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.