• Pregleda: 3153

Sprečen pokušaj krijumčarenja antikviteta

U zajedničkoj akciji carinika i granične policije izvedenoj u petak u popodnevnim časovima na graničnom prelazu Horgoš, sprečen je pokušaj krijumčarenja iz Republike Srbije preko 200 raznih predmeta za koje se osnovano sumnja da imaju arheološku vrednost, saopšteno je iz Uprave carina.
Sprečen pokušaj krijumčarenja antikviteta

Među otkrivenim predmetima najviše je bilo metalnih kopči i to 133, zatim 27 noževa, 24 ukosnice, 25 metalnih novčića, 4 češlja,5 rezbarenih drvenih predmeta, po 2 kamene klesane ploče i posude.

Ovi arheološki predmeti su otkriveni tokom kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Valjevo - Linc kojim je putovalo 24 putnika.

Zapravo, radi se o jednoj od tri pošiljke koje je vozač prijavio carinicima. Za dve je rekao da je znao šta se u njima nalazi, dok za sadržaj treće u kojoj su se nalazili areheološki predmeti nije. NJu je, kako je rekao preuzeo na stanici u Rumi, a trebao je da je preveze u Linc i tamo preda jednom čoveku.

Sve pošiljke su bile spakovane u kese i nalazile su se u prostoru predviđenom za spavanje, koji se nalazi ispod suvozačevog sedišta.

Protiv vozača će biti pokrenut i krivični postupak, a kako se radi o arheološkim predmetima predati su na veštačenje nakon čega će se utvrditi i vrednost.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
safet Odgovori
sta moze da vrede zardjale kasike? da nece te mozda da odredi te vrednost milijonsku???
oooo Safeteee Odgovori
ti bi safete sigurno mnogo toga tu odkrio.
sto te boli to sto su zaplenili?
sve to ima veliku vrednost cim je arheoloskog tipa.
zaboravio si da napises u pseudonim AUDIO...
ffilozoff Odgovori
Safet IQ 160!!!
safet Odgovori
Od tebe filozoofe siguno imam veci iku.
@neznani junace naravno da me briga za zardjale viljuske uzeli coveku sve. Cuj ovog arheoloskog tipa sta sad iskopam repu iz svog dvorista i ne smem da je jedem???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.