• Pregleda: 938

Sportsko penjanje: Veliki uspeh Nore Bognar na "Trofeju Pecena" u Austriji

Sportska penjačica Nora Bognar iz PSK “Spartak” učestvovala je od 5. do 7. jula na takmičenju "Petzen climbing trophy / Alps-Adriatic iRCC 2019" u Austriji i tom prilikom osvojila svoju prvu zlatnu i srebrnu medalju, kao i srebrni trofej za ukupan plasman na takmičenju evropskog ranga.
Sportsko penjanje: Veliki uspeh Nore Bognar na "Trofeju Pecena" u Austriji

Na turniru su učestvovali takmičari iz 33 države, a Nora je u svojoj kategoriji imala konkurenciju od 31 takmičarki, ali je i pored toga uspela da u "brzinskoj" disciplini osvoji 1. mesto, odnosno u "bolderu" drugo. U disciplini "težinsko" Subotičanka je osvojila 7. mesto i tako u ukupnom plasmanu bila druga.

Iz kluba ističu da je "za Noru ovo prodoran uspeh, pošto je ovo već šesta godina da se takmiči za ovaj kup, ali sa prosečnim uspehom. Promenom režima pripreme uspela je stići na vrh i  sada je spremna na još bolje rezultate, te veruju da će se uspesi nastaviti."

Iz Subotice su se ove godine takmičili i sportski penjači Stela Latoš i Maksim Purlija. Maksim je u kategoriji dece do 10 godina osvojio 7. mesto u brzinskom, 9. mesto u težinskom, dok je u bolderu 14. mesto. U generalnom plasmanu Maksim je završio na desetom mestu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Coyote Nervosius Odgovori
Bravo - svaka čast.

Grad da pomogne mladim sportistima.
Milan024 Odgovori
Bravo deco. Čestitke treneru!
Planinar Odgovori
Uskoro Nora na Olimpijskim igrama
Svaka čast Odgovori
Ali ja stvarno ne znam da li se penjanje može nazvati sportom... i onda se ti sportisti porede sa rvačima,gimnastičarima i drugim bazičnim sportovima gde sportisti samo sto ne povracaju od teskih treninga i provode po 6 sati dnevno na treningu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.