Komentara: 1
Pregleda: 1815

Sportsko penjanje: Uspešan nastup Spartaka na Prvenstvu Srbije

15.10.2020. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Sportsko penjanje: Uspešan nastup Spartaka na Prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Pančevuje održano Prvenstvo Srbije u sportskom penjanju, u disciplini brzinsko i težinsko. Zbog aktuelne epidemiološke situacije Sportsko-penjački savez Srbije doneo je odluku da se otkazuju kola, odnosno da se održi jedno centralno takmičenje.

Iako su Subotičani na ovom turniu nastupli sa manjim brojem takmičara, dobri rezultati nisu izostali.

Prvog dana među juniorima Nora Bognar je u obe discipline osvojila dve zlatne, dok je u jakoj seniorkoj kategoriji oko vrata ponela dve srebrne medalje. Istog dana Aron Tot je posle velike borbe završio takmičenje sa dve bronzne medalje u seniorskoj, dok je u juniorskoj konkurenciji iz brzinskog bio prvi, u težinskoj disciplini treći.

Sportsko penjanje: Uspešan nastup Spartaka na Prvenstvu SrbijeNarednog dana nastupili su mladi talenti. Među njima Tamaš Kučera je postigao najbolji rezultat, sa dva prva mesta u D8 kategoriji. Posle njega Maksim Purlija je u disciplini brzinsko penjanje dominantno pobedio u kategoriji D10, a u težinskoj sa jako lepim nastupom se plasirao na treće mesto u jakoj konurenciji.

U D10 kategoriji među penjačima se našao i Damjan Rapić koji je bio jako blizu do podijuma, ali na kraju je u obe discipline završio takmičenje na 4. mestu.

Sportsko penjanje: Uspešan nastup Spartaka na Prvenstvu SrbijeČenge Kenjereš je takođe bila blizu medalje. Ona je u D6 kategoriji, u obe discpline, završila borbu na 4.  mestu. U kategoriji D8 među devojkama su penjali Regina Šiplika i Hana Kenjereš. Regina je u težinskoj zauzela 8. mesto, dok je u brzinskoj završila na 7. mestu. Hana je završila takmičenje u disciplini brzinsko na 10. mesto, a u težinskoj na 6. mestu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1815
Povezane teme

sportsko penjanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.