Komentara: 0
Pregleda: 594

Sportsko penjanje: Spartak najuspešniji u Srbiji, takmičari osvojili 55 medalja

22.10.2020. u 09:04h
Izvor: Subotica.com
Politehnička škola sinoć je bila domaćin skupa na kojem su podeljene medalje osvajačima medalja i pehara mladim takmičarima Penjačkog kluba "Spartak", koji su tokom 2019. godine osvojili ukupno 55 medalja, od čega 23 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih, zbog čega su proglašeni i za najbolji klub u ovom sportu.
Sportsko penjanje: Spartak najuspešniji u Srbiji, takmičari osvojili 55 medalja

Sportska priznanja, medalje i pehare, takmičari Spartaka dobili su u starosnim kategorijama i disciplinama u kojima su nastupali tokom 2019. godine, a koja su im uručena tek sinoć, zbog poznate epidemiološke situacije i prvom delu tekuće godine. Subotičani su takođe primili i ekipno priznanje - plaketu za najbolje u Srbiji.

Na svečanosti u Politehničkoj školi pored samih takmičara, osvajača sportskih priznanja, njihovih roditelja, prijatelja kluba, prisutni su bili predsednik Planinarskog saveza Srbije (PSS) Iso Planić, zatim generalna sekretrka Saveza Svetlana Veljković i Nenad Tripković, u ime sekcije alpinista PSS.

U ime Sportskog saveza Subotice prisutnima se obratio Dejan Vuković, sekretar Saveza, koji je čestitao klubu i takmičarima na ostvarenim rezultatima i poželeo im da nastave da vredno treniraju i da jednog dana izbore plasman na Olimpijske igre, i tamo pokažu svoje umeće.

Generalna sekretarka PSS je čestitala rukovodstvu i trenerima PSK "Spartak" što su, kako kaže, iškolovali podmladak koji postiže ovako zapažene rezultate, što dokazuju silni pehari i medalje, a zatim se obratila takmičarima, poželela im je još mnogo sportsih uspeha i medalja.

Iso Planić, dugogodišnji predsednik Planinarskog kluba "Spartak", danas funkcioner u krovnom Savezu, ukratko se prisetio kako je PSK "Spartak" krenuo u ovu avanturu, setio se ljudi koji su svojim entuzijazmom i ličnim zalaganjem omogućili uslove da ova deca danas mogu da treniraju, a zatim i donose medalje sa raznih penjačkih takmičenja.

- Ove fotografije sa takmičenja koje možemo a vidimo samo su deo uspomena koje  nosimo u sebi i koje nam ukazuju da ovaj rezultat sportskog penjanja u Subotici ustvari rezultat jednog neverovatnog entuzijazma. Mi u ove mališane geldamo kao našu budućnost i uvek se radujem kada vidim ova vedra i nasmejana lica, radujem se Nori (Bognar) i svakom njenom uspehu - kaže Planić - Sve ovo danas je velika satisfakcija za ogronam rad i trud onih koji su gradili sve ove veštačke stene svojim rukama. Malo je sportskih kolektiva u Srbiji koji su svoje sportske terene gradili svojim rukama, iz svog džepa. Ovo je jedna bajka, priča koja se retko dešava, a koja će se teško ponoviti.

Jedan od uspešnijih u PSK "Spartak" je i desetogodišnji Maksim Purlija, koji se sportskim penjanjem bavi od svoje 5. godine, a u poslednje tri godine se takmiči i donosi odičja. Njegova strast prema penjanju, kako kaže, počela je još kako je prohodao jer je voleo da se penje po drveću pa su njegovi roditelji videli priliku da bi to mogao biti sport koji bi mu doneo priliku da se fizički razvija, a pri tome i da u njemu uživa.

- Imam dosta osvojenih medalja, to je za mene veliki uspeh, ali želja mi je da tako nastavim, da što više napredujem i da budem što bolji. Najviše uživam u "bolder" disciplini, a najteža mi je "brzinsko" - ističe Purlija

U 2019. godini PSK "Spartak" nastupio je sa 20 licenciranih takmičara. U disciplini "bolder" osvojeno je trinaest medalja (6 zlatnih medalja, 3 srebrne i 4 bronzane), u "težinsko" 11 medalja (6 zlatnih, 2 srebrne, 3 bronzane) i u "brzinsko" trinaest medalja (5 zlatnih, 5 srebrnih, 3 bronzanih).

Za PSK "Spartak" tokom prethodne sezone nastupili su: Čenge Kenjereš, Maksim Purlija, Tamaš Kučera, David Dekanj, Regina Šiplika, Hana Kenjereš, Damjan Rapić, Alina Ljakić, Viktor Prćić, Stela Latoš, Adela Flora, Aron Tot, Milan Petrić, Maja Fabri, Nora Bognar, Žaklina Besedeš, Iija Tomić, Darko Janković, David Kopunović, Aleksandra Dejanovski.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 594
Povezane teme
penjački klub spartak sportsko penjanje klub sportskih penjača spartak
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.