Komentara: 0
Pregleda: 1967

Sportsko penjanje: Nora Bognar osvojila dve zlatne medalje na Prvenstvu Srbije

05.09.2017. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Sportski penjači Spartaka bili su najbrojnija ekipa na Prvenstvu Srbije održanom za vikend nedaleko od Borua. Subotičani su osvojili više medalja, a najzapaženiji nastup imala je Nora Bognar.
Sportsko penjanje: Nora Bognar osvojila dve zlatne medalje na Prvenstvu Srbije

Tokom prethodnog vikenda, 2. i 3. septembra, na planini Stol kod Bora, održano je Državno prvenstvo Srbije u sportskom penjanju na prirodnim  stenama, u disciplini težinsko i brzinsko penjanje i kategorijama seniori i juniori (deca, mlađi juniori, stariji juniori) .

Na takmičenju je učestvovalo  ukupno 48 takmičara. Ekipa koja je brojala najviše članova je bila iz Železničko-planinarskog kluba "Spartak", a njeni članovi su bili: Sara Pirnat, Nora Bognar, Maja Fabri, Viktor Prčić, Čizmadija Danijel, Darko Janković, Milan Tomić i Milan Petrić.

Zlatnu medalju u obe discipline (težinsko i brzinsko) osvojila je Nora Bognar, Danijel Čizmadija je u brzinskoj disciplini osvojio 1. mesto, a u težinskoj 2. mesto. Viktor Prčić je osvojio 2. mesto, a Milan Petrić je treće mesto u težinskoj disciplini.

Sportsko penjanje: Nora Bognar osvojila dve zlatne medalje na Prvenstvu Srbije

- Borska planina "Stol" je postala odlična destinacija za sportske penjače, a organizatori su maksimalno iskoristili pogodnosti prirodnih i infrastrukturalnih karakteristika ovog mesta i doprineli da  takmičenje ujedno bude i doživljaj za strastvene sportske penjače. - isktiču iz ŽPK "Spartak"

Takmičenje je održano u organizaciji Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije i PSK "Crni vrh" kao domaćina takmičenja, a pomoglo ga je Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1967
Povezane teme

penjački klub spartak

sportsko penjanje

klub sportskih penjača spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.