Komentara: 1
Pregleda: 3594
Foto

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

14.02.2024. u 09:01h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je najbolje u 2023. godini među svojim članica sportskog udruženja.
Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je najbolje u 2023. godini među svojim članica sportskog udruženja. Violeta Slović, fudbalerka Spartaka, ponela je priznanje najbolje sportistkinje, dok je najbolji u muškoj konkurenciji rvač Spartaka Ali Arslan. Za najuspešniji kolektiv proglašen je Tenis klub „Spartak“.

Dodeljena su priznanja za najboljeg trenera i sportskog radnika u protekloj godini, a pripala su Milanu Bogiću, treneru Džudo kluba „Spartak“ i Milanu Jariću, predsedniku Streljačkog kluba „Spartak“, kao i nagrada za životno delo koja je otišla u ruke Dragana Gage Vujkovića trofejnog bokesera i sportskog radnika, a na prigodnoj svečanosti održanoj u Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice, uručene su plakete odabranima.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinuZa najbolju seniorku izabrana je Violeta Slović. kapiten Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" i ženske reprezentacije Srbije. U njene ruke priznanje Spartakove porodice je otišlo po treći put.

- Zaista mi je drago što sam dobitnica priznanja od naše porodice jer je SDŽ „Spartak“ najveće sportsko društvo u Srbiji. Po treći put sam dobitnica i to mi daje motivaciju  da budem još boljaza u narednom periodu, jer kada se nađete u  društvu ovakvih sportskih legendi i velikih sportskih radnika motiv je da istrajete i ostvarite još veće rezultate – rekla je Slovićeva.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinuReprezentativac Srbije u rvanju i član subotičkog Spartaka Ali Arsalan, osvajač bronzane medalje na poslednjem Svetskom prvenstvu, najbolji je u muškoj konkurenciji za 2023. godinu. Arsalan se trenutno nalazi na pripremama sa nacionalnim timom, pa je u njegovo ima nagradu primio trener kluba Stojan Štefanek.

Najuspešniji kolektiv je Tenis klub „Spartak“ koji se u 2023. godini okitio titulom prvaka države u seniorskoj konkurenciji.  

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu-    Prošle godine smo uspeli nakon dvogodišnje pauze da ponovimo rezultat i osvojimo siniorsku titulu koja nam je ujedno i kruna rezultata u 2023. Godini. U neizvesnom finalu protiv Zvezde slavili smo još neizvesnijim rezultatom 4:3. Sezona gde i pored pojedinačnih rezultata, gde je Lana Virc proglašena za najbolji igračicu do 16 godina u Evropi iako ima nepunih 15, došlo je ovo priznanje sada od strane Sportskog društva Spartak, koje ima veću težinu zato što su svi ostali klubovi beležili odlične rezultate. Dodatno je obavezujuće sada kada je Subotica „Evropski grad sportova“. Pokušaćemo da ponovimo rezultate od prošle godine i da zadržimo seniorsku titulu u Subotici – istakao je Ladislav Demeter, trener TK „Spartak“.

Milan Bogić poneo je laskavo priznanje za najboljeg trenera. Njegovi takmičari u 2023. godini su ostvarili izuzetne rezultate i doprineli da se plaketa nađe upravo u rukama njihovog trenera.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

- Godina iza nas je bila veoma uspešna i zato smo tu u društvu nagrađenjih i ovo priznanje ne doživljavam lično nego kao potvrdu zajedničkog rada svih trenera koji su u klubu. Ima nas dosta koji se žrtvujemo, doprinosimo rezultatima, radu i životu kluba. Priznanje je nagrada za celokupno delovanje svih nas, a ja sam samo došao da preuzmem plaketu u ime svih – istakao je Bogić – Bez složnog kolektiva nema uspeha,  jer se u praznoj sali ne mogu stvarati rezultati, pa čak i  oni pojedinačni naših takmičara koji su doprineli da dobijemo ovu nagradu kao rezultat delovanja svih nas kao porodice. U džudou vlada ambijent prave porodice, jer niko sam ne može da osvoji ništa i zato je ovo nagrada svih nas.

Milan Jarić, poneo je priznanje za istaknutog sportskog radnika, za doprinos i razvoj u sportu. Streljački klub je u 2023. godini uz osvojene mnogobrojne medalje i ostvarene izuzetne rezultate je bio organizator mnogobrojnih takmičenja od velikog značaja.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

- Zahvaljujem se svima koji su doprineli da ja dobijem ovu nagradu. Mislim da je ona najveći domet u sportu što se tiče porodice Spartak. Do sada nisma imao priliku da budem nagrađivan. Zadovoljan sam jer je to krajnji rezultat  onoga što sam u proteklih deset godina,  od kako klub postoji, doprineo da postanemo najbolji u Srbiji. Trenutno samo najjači po broju osvojenih medalja, titula. Smatram da je ova nagrada došla u prvae ruke, ali uvek ističem da to nije samo moj uspeh nego svih mojih saradnika koji su oko mene, koji doprinose da klub i pojedinci koji se takmiče u klubu steknu samopouzdanje da sport dignu na ovaj nivo na koji smo mi podigli Streljački klub „Spartak“ – rekao je Jarić - Mnogo toga je uloženo tokom godina kako bi se postiglo  sve ovo što smo postigli. Dobar deo nam je pomogla Lokalna samouprava i gradonačelnik da se ovaj sport i klub dignu na ove grane gde smo sada. Mi smo tokom godine imali organizaciju pet Državinih i Pokrajinskih prvenstvava u takmičenjima u našem strelištu . Time smo pokazali da smo i u organizacionim smislu dobri, a nagrada za to nam je stigla u ponovnoj dodeli da budemo domaćini za ovu godinu. Tako da smo ponovo u septembru organizatori svih prvenstava u C programu vatrenog oružja.

Od prošle godine se dodeljuje i priznanje za životno delo. Ovog puta nagrađen je Dragan Gaga Vujković, trofejni bokser koji je u svojoj karijeri postigao vrhunske rezultate. U razdoblju od 1975. do 1980. godine bio je kapiten neponovljive jugoslovenske bokserske reprezentacije, a okitio se titulama prvaka države, Balkana, Mediterana i bio vicešampion sveta.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

- Kao mlad sam počeo da treniram fudbal, ali sam ubrzo prešao u  Boks klub „Spartak“  gde sam samo posle nepunih godinu dana postao juniorski prvak Jugoslavije, ponovio sam taj uspeh, a zatim sam u seniorskoj konkurenciji  osvajao prvo mesto  u Jugoslavij, pet puta sam bio prvak Nalkana, tri puta Mediterana i osvojio u dva navrata Svetske medalje i nekolicinu medalja kao najbolji bokser u Bugarskoj, bio pobednik Beograda,  Zlatne rukavice. Iako je vreme iza mene i dalje treniram, ali se ne mogu takmičiti. Drago mi je što sam dobio ovo priznanje u jednom ovako velikom sportskom nadmetanju Spartaka gde ima 28 sportskih kolektiva – rekao je Vujković.

Prisutnim ai nagrađenima se obratio Milan Vučković, predsednik Sportskog društva „Spartak“.

Sportsko društvo “Spartak” proglasilo najbolje za 2023. godinu

- Ove nagrade se dodeljiuju za rezultate koji su postignuti u toku 2023. godine i trebalo bi biti lako odabrati najbolje, ali na našu sreću to nije lak zadatak,  jer Subotica ima puno sportista koji postižu zavidne rezultate na raznim nivoima takmičenja. Vidi se da svim sportistima mnogo znači kada njihovo matično Sportsko društvo to uvidi i prizna ih te nagradi. Posebno u ovoj godini kada smo zvanično „Evropski grad sporta“, ova priznanja dobijaju  na specifičnoj težini. Samim tim što smo dobili priznanje za Evropski grad sporta za ovu godinu, govori o tome da ne samo mi mislimo o tome, nego da je i Evropska unija uvidela da smo jedan grad koji svojim sportskim rezultatima prevazilazi okvire neke sredine. Mi  u odnosu na broj stanovnika imamo impozantne rezultate što se tiče i pojedinačnih i kolektivnih sportova – rekao je Vučković.

Svečanosti su prisustvovali Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ „Spartak“, Zoran Kalinić, član SDŽ „Spartak“, kao i većina članova Skupštine najveće plavo – bele porodice,  Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Izvor: Subotica.com
Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Najbolji sportisti u 2023. godini u akciji SDŽ "Jovan Mikić Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3594
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

boks

milan jarić

džudo

tenis klub spartak

milan bogić

streljački klub spartak

sportsko društvo železničara spartak

violeta slović

ladislav demeter

dragan vujković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.