Komentara: 4
Pregleda: 3065
Foto

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

10.02.2021. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničara „Jovan Mikić Spartak” proglasilo je najbolje sportiste za 2020. godinu u seniorskoj konkurenciji među svojim članicama, a na prigodnoj svečanosti kako trenutna situacija nalaže, održanoj u Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice uručene su plakete odabranima.
Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Za najbolji kolektiv u 2020. godini proglašen je Ženski fudbalski klub „Spartak“, aktuelni šampion Srbije i osvajač nacionalnog Kupa, koji se i prošle godine našao među 32 najbolje ekipe u Evropi. Violeta Slović, fudbalerka Spartaka, ponela je priznanje najbolje seniorke, dok je najbolji sportista teniser „Spartaka“, Kristijan Juhas, koji je osvojio titulu seniorskog šampiona Srbije. Po prvi put, SDŽ „Jovan Mikić Spartak“ proglasilo je i najboljeg trenera i sportskog radnika, a plakete su otišle u ruke Ladislava Demetera, trenera tenisera „Spartaka“ i Zorana Ivanovića, dugogodišnjeg istaknutog sportskog radnika.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Dejan Vuković, Nataša Aleksić, Zoran Kalinić

Skromno uručenje priznanja održano je u Trofejnoj sali Sportskog saveza, a prisutnima i nagrađenima čestitao je i uručio priznanja Milan Vučković, predsednik Sportskog društva „Spartak“. Svečanosti su prisustvovali Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ „Spartak“, Zoran Kalinić, član SDŽ „Spartak“, Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.  

- I pored svih problema koje nam je nametnula pandemija odlučili smo se da dodelimo priznanja i da u skromnim uslovima održimo svečano uručenje najboljima iz „Spartakove porodice“. Protekla godna je bila veoma teška, ali je većina sportskih kolektiva uspela da svoja takmičenja okonča. Sportisti su pokazali još jednom da su najjači kada je najteže i u teškim  uslovima potvrdili svoje kvalitete i ostavrili odlične rezultate, i čestitam im na tome – rekao je Vučković.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Milan Vučković

Najbolji klub je Ženski fudbalski klub „Spartak“, koji je po deseti put  za redom osvojio titulu prvaka države i okitio se duplom krunom. Na međunarodnom takmičenju i ove godine "golubice" su pokazale svoje fudbalsko znanje i stigle u društvo 32 najbolja evropska tima, gde ih je velikan evropskog fudbala "Volfsburg" zaustavio da načine korak više i ispišu nove stranice klupske istorije.

- U ovoj izuzetno teškoj godini u uslovima pandemije mi smo zadovoljni što smo uspeli da ostavrimo rezultate koji su bili naši ciljevi. Kada klub obeležava 50 godina postojanja uspeli smo da se ponovimo sa ostvarenim rezultatima i zbog toga smo veoma ponosni. U saradnji sa gradom ugostili smo i organizovali utakmicu ženskih reprezentacija Srbije i Francuske i još jednom potvrdili da smo odlični domaćin iako je pandemija zahtevala mnogo više angažovanosti. Položili smo i taj ispit i potvrdili da Subotica ima kapacitete da dočekuje najbolje - rekao je Bojan Arsić generalni sekretar Spartaka - Spartak kao kolektiv se trudi da svake godine dovede najbolje, od Bajern Minhena do Atletiko Madrida, Volfsburga... i ovaj grad treba da bude ponosan na to. Kada je bilo najteže, u 2020. mi smo se plasirali u TOP 32 što je za nas u tom momentu bio rezultat kao da smo osvojili Ligu šampiona. Ostaje nam samo da i ovoj 2021. godini pokušamo barem ponoviti rezultate iz prethodne.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Iso Planić, Bojan Arsić, Dejan Vuković, Milan Vučković

U konkurenciji seniorki priznanje je pripalo Violeti Slović, kapitenu Ženskog fudblalskog kluba "Spartak" i reprezentacije Srbije. Slovićeva je po drugi put ponela priznanje najbolje u konkurenciji žena. Zbog reprezentativnih obaveza kapitenka „golubica“ propustila je dodelu priznanja, te je u njeno ime plaketu preuzeo generalni sekretar kluba.

- Violeta je mnogo zadužila i ovaj grad, klub i Srbiju. Mi imamo veliko poštovanje prema našem kapitenu za svih 10 godina koliko je član našeg kluba i veliko joj hvala za to – istakao je Arsić.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Bojan Arsić i Nataša Aleksić

Iskoristili smo priliku da telefonski kontaktiramo Slovićevu. Kapitenka Spartaka i reprezentacije Srbije nije krila oduševljenje što je po drugi put ponela priznanje najbolje u „plavo – beloj porodici“:

- Veoma sam ponosna što sam po drugi put izabrana za najbolju seniorku SDŽ „Spartak“. Hvala mojim saigračicama, treneru i ljudima iz kluba koji daju poseban ton mojoj karijeri i uz njih ide sve lakše. Priznanje mnogo znači, ali i obavezuje da nastavim još više da radim – kaže Violeta Slović.

Kristian Juhas, teniser „Spartaka“ proglašen je za najboljeg u konkurenciji sportista. Nađ se u 2020. godini okitio titulom državnog prvaka i to u najjačoj konkurenciji.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Kristian Juhas

- Mnogo mi je drago što sam dobio ovo priznanje. Prošlu godinu sam gledao da iskoristim najbolje što mogu. Radio sam, trenirao i trudio se da budem u dobroj formi, kao i sada. Za mesec dana počinju turniri i nadam se svojim APT bodovima – poručuje velika nada srpskog tenisa.

Od ove godine SDŽ „Spartak“ odlučilo je da nagradi najboljeg trenera i sportskog radnika.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Ladislavu Demeteru, treneru Tenis kluba „Spartak“. Prošle sezone sa svojim teniserima odbranio je titulu prvaka države i na mnogobrojnim takmičenjima, kako pojedinačno tako i ekipno, okitio se titulama.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Iso Planić, Ladislav Demeter, Milan Vučković

- Prošlogodišnje prvenstvo je imalo posebnu draž s obzirom da je doprinelo kvalitetu takmičenja u tenisu jer je Ekipno seniorsko prvenstvo bilo najjače u poslednjih dvadesetak godina, a mi smo uspeli sa sopstvenim snagama, uz pomoć braće Sabanov, da odbranimo titulu seniorskog prvaka države. Uz to su došle pojedinačne titule. Imali smo  uspešnu sezonu, ali uspeh nije samo moj već i mojih saradnika, stručnog tima, kondicionog trenera koji sprema momke za sve napore i koliko je ovo moj uspeh toliko je i njihov, kao i svih struktura u klubu. Ženski fudbalski klub nam je i zvezda vodilja kako bi trebali da se odnosimo prema igračima i koje uspehe bi trebali da ponovimo. Imamo riznicu talenata i nadam se da ćemo i ubuduće uspeti bar približno da odgovorimo ovim rezultatima koje smo ostvarili u protekle dve tri godine – rekao je Demeter.

Neizbrisiv trag u istoriji sporta, ne samo na lokalnom, već i na saveznom nivou, ostavio je proslavljeni gimnastičar i trener Zoran Ivanović, koji se u toliko magičnom svetu sporta nalazi već skoro šest decenija i s pravom je prvo priznanje u SDŽ „Spartak“ za istaknutog sportskog radnika otišlo baš u njegove ruke.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2020. godinu

Zoran Ivanović

- Izuzetna mi je čast, i zadovoljstvo, što sam prvi koji je primio ovo priznanje. Dobiti ovakvo priznanje od  jedne institucije kao što je SDŽ „Spartak“, koje je ima najveću lepezu sportskih grana u državi ima veliku težinu za mene. Ne bih pričao o ličnim rezultatima i radu koje sam postizao. Sebe sam pronašao u jednoj oblasti kroz koju sam prolazio i kao sportista i kao trener, a to je vraćanje sportista na teren nakon povreda. Video sam da se malo ljudi želi ozbiljno baviti tim pozivom, jer je to posao iz senke koji se ne vidi, a veoma je mukotrpan. Međutim, većeg zadovoljstva nema kada jednog sportsitu vratite na teren trenerima da oni mogu sa njima napraviti vredne i zapažene rezultate. Veliko mi je zadovoljstvo kada pogledam prvi nastup tih sportista, tu sreću, velike krupne oči jer se nisu ni nadali da će se ponovo vratiti. To je nešto što se ne može ničim nadoknaditi i platiti, što imam u sebi i na šta sam posebno ponosan – istakao je Ivanović spomenuvši i Violetu Slović koja je nakon operacije oba kolena upravo sa njim radila oporavak i vratila se posle tri i po meseca na teren.

Na kraju, Ivanović je podvukao da je u Suboticu došao, ali da nikada iz nje odlazio, ni kao takmičar ni kao trener.

- Nisam se bavio drugim stvarima, osim onim za šta sm se školovao, a to je sport. Ne mogu reći da je ova nagrada podstrek za dalji rad, ali je podstrek da obećam da ću raditi na sebi da što duže trajem kako bih mogao svim sportistima u Subotici da pomažem - dodao je Ivanović.

Izvor: Subotica.com
Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak" Svečana dodela priznanja najboljim sportistima SDŽ "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3065
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gimnastika

tenis klub spartak

nataša aleksić

boris arsić

sportsko društvo železničara spartak

milan jerinkić

dejan vuković

ladislav demeter

zoran ivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.