Komentara: 3
Pregleda: 5528

Sportski rezultati prethodnog vikenda

15.05.2012. u 01:20h
Izvor: RTV Yueco
Sportski rezultati prethodnog vikenda

Poraz fudbalera Spartak Zlatibor vode

Fudbaleri Spartak Zlatibor vode poraženi su u predposlednjem kolu Jelen Super lige od ekipe BSK na njihovom terenu sa 2:0, golovima Stamenkovića i Vignjevića.Početak meča pripao je Subotičanima, koji su prvu šasnu imali u 12. minutu posle prodora Puškarića ali golman Borčana je bio na mestu. Despotović je u 21. minutu precizno šutirao ali je golman Kovačević ponovo bio siguran. Domaći su uzvratili u u samom finišu prvog poluvremena kada je Petrović dobro šutiarao ali golman Aleksić odlično intervenisao.

U drugom poluvremenu BSK je bio puno opasniji po gol. Šansu je na početku propustio Jovanović, da bi Stamenković u 56. minutu doneo prednost Borčanima kada je u padu sa par metara savladao golmana Aleksića. Nakon deset minuta već je bilo 2:0 za BSK, kada je usledio brz kontranapad preko Petrovića koji je na drugoj strani pronašao Vignjevića koji u skoku glavom loptu šalje u mrežu.U poslednjem kolu fudbaleri Spartak Zlatibor vode na domaćem terenu dočekuju ekipu Borca.

Sportski rezultati prethodnog vikenda


Važna pobeda fudbalera Bačke 1901

Sportski rezultati prethodnog vikenda

Fudbaleri Bačke 1901 zabeležili su važnu pobedu pred domaćom publikom protiv ekipe Proletera minimalnim rezultatom 1:0 u okviru 26 kola Vojvođanske lige grupa Istok.Jedini gol na meču postigao je Miodrag Bursać.Ovom pobedom fudbaleri Bačke održali su priključak sa vodećim ekipama na tabeli Vojvođanske lige.U sledećem kolu fudbaleri Bačke gostuju u Novom Bečeju ekipi Jedinstva.

Pre utakmice fudbalskom klubu Bačka 1901 uručena je donacija gradske uprave grada Minhena, četiri industrijske mašine za pranje i sušenje veša.Predsednik skupštine grada Slavko parać predao je ovaj vredan poklon, predsedniku FK Bačka Zoranu Markoviću koji je istako da će im ovaj vid donacije mnogo pomoći u daljem razvijanju kluba i zahvalio se u ime FK Bačka 1901.


Bokseri Spartaka savladali Galanti Kids iz Slovačke

Sportski rezultati prethodnog vikenda

U maloj Sali Hale sportova bokseri Spartaka zabeležili su još jednu važnu pobedu u okviru trećeg kola Evropske Boxing One lige, nad ekipom Galanti Kids iz Slovačke ukupnim rezultatom 13:3.Mnogobrojna publika mogla je da uživa u vrhunskom boksu ove dve ekipe.


Titula sve bliža za ŽFK Spartak

Sportski rezultati prethodnog vikenda

Igračice ŽFK Spartak zabeležile su još jednu pobedu na domaćem terenu.Ovoga puta po kišnom i hladnom vremenu devojke Spartaka ubedljivo su savladale ekipu Požarevca rezultatom 6:0.Golove za plave golubice postigle su Nevena Damjanović, Gael Debora koja je bila dvostruki strelac, Marija Radojčić, Nina Dorine i Anja Adamov.Do kraja prvenstva ostala su još da se odigraju dva kola a sledeći protivnik devojaka Spartaka je ekipa Mačve.


Uspešan nastup VK Palić

Sportski rezultati prethodnog vikenda

U nedelju, 13.05.2012 održana je u Beogradu prva regata omladinske lige Srbije u veslanju za kategorije pionira i kadeta. Vremenske prilike nisu bile naklonjene takmičarima, duvao je hladan vetar i padala je hladna kiša, ali to nije omelo održavanje regate. Palićani su postigli sledeće rezultate: Prvo mesto: Paći Ema, Čeke Boglarka u dublskulu za kadetkinje, Bajari Viktor u skifu za pionire, Purucki Emeše u skifu za pionirke.Drugo mesto: Dožai Dora, Alacker Helga u dublskulu za kadetkinje, Pap Šarolta, Korhec Reka u dublskulu za pionirke.Treće mesto: Seleš Reka u skifu za pionirke.Četvrto mesto: Šereš Vince, Agošton Roland, Paći Gabor, Šereš Gergelj u četvercu skul za kadete.Deveto mesto: Purucki Tamaš, Teleki Adam u dublskulu za kadete.Sledeće takmičenje je Beogradska internacionalna regata 19. i 20. maja takođe u Beogradu.


Uspešan nastup plivača iz Subotice na školskoj Olimpijadi

Sportski rezultati prethodnog vikenda

Proteklog vikenda u Beogradu održano finalno takmičenje školske olimpijade u plivanju. Učenici Subotičkih škola osvojili su ukupno 3 medalje (2 zlatne i 1 bronzanu). Milica Šoštarec iz osnovne škole Ivan Milutinović osvojila je 1.mesto u disciplini 50 m slobodno, Novak Savić iz osnovne škole Kizur Ištvan osvojio je 1. mesto u disciplini 50 m slobodno i Milan Radanović iz osnovne škole Sonja Marinković osvojio je 3. mesto u disciplini 50 m slobodno. Svi plivači učesnici olimpijade su članovi plivačkog kluba Spartak.


Rukometaši Spartak Vojputa poraženi u finalu kupa Srbije

Sportski rezultati prethodnog vikenda

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije u Boru pobedom nad Spartak Vojputom 23:22 (12:12). Crno-beli po 10. put osvojili trofej nacionalnog kupa. Beogradski tim je u prilici da osvoji "duplu krunu", a za to im je potrebna još pobeda nad novosadskom Vojvodinom u Beogradu.

Rukometaši Spartak Vojputa posle odlične polufinalne utakmice protiv rukometaša Jugovića, poraženi su danas u finalu od ekipe Partizana posle velike borbe i vođstva rezultatom 23:22.

Uspeli su subotičani posle iscrpljujuće utakmice u polufinalu da se nose sa vodećom ekipom na tabeli ali nisu imali sportske sreće. Milan Kukić proglašen je za najboljeg golmana finalne utakmice.

Na kraju rukometaši Spartak Vojputa trebaju biti zadovoljni jer su uspeli na putu do finala da savladaju tri superligaške ekipe i u finalu takođe namuče igrače Partizana.


XVII Memorijalni turnir "Erih Špajzer" u dizanju tegova

Sportski rezultati prethodnog vikenda

Proteklog vikenda u Baču održano je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za učenike Osnovnih škola u dizanju tegova i XVII Memorijalni turnir "Erih Špajzer" u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u dizanju tegova.

Na Ekipnom prvenstvu Srbije za učenike Osnovnih Škola za ekipu KDT ’’ Spartaka’’ iz Subotice nastupali su sledeći Takmičari: Kajdoči Tamaš, Aroksalaši Ervin, Kopunović David i Bojčić Danijel. Ekipa KDT’’ Spartaka ’’ iz Subotice ponela je na ovom takmičenju laskavu titulu pobednika Srbije u ekipnoj konkurenciji sa ukupno osvojenih 774 poena ispred drugoplasirane ekipe KDT ’’ Srem’’ iz Sremske Mitrovice koja je osvojila ukupno 704 poena, dok je treće mesto pripalo ekipi KDT ’’ Herkules’’ iz Bača sa ukupno osvojenih 690 poena.

U pojedinačnoj konkurencji titulom prvaka Srbije za učenike Osnovnih škola okitio se Kajdoči Tamaš u kategoriji +94kg., Aroksalaši Ervin u kategoriji do 85kg. i Kopunović David u kategoriji do 69kg., dok je Bojčić Danijel osvojio četvrto mesto u kategoriji do 50kg.

Na Memorijalnom turniru "Erih Špajzer" na koji se po tradiciji poziva 12 najboljih dizača tegova iz cele Srbije, čiji se ostvareni rezultati boduju po Sinclerovim tablicama, drugo mesto pripalo je takmičaru KDT ¨ Spartaka¨ iz Subotice Pejić Tukuljac Dejanu sa podignutih 115kg. u disciplini Trzaj i 140kg. u disciplini Izbačaj tj. sa ukupno podignutih 255kg. u Olimpijskom biatlonu, Rožnjik Ervin takođe član KDT "Spartaka" iz Subotice sa podignutih 120kg. u disciplini Trzaj i 147kg. u disciplini Izbačaj i ukupno podignutih 267kg. u Olimpijskom biatonu zauzeo je treće mesto, dok je Kajdoči Tivadar takođe član KDT ¨ Spartaka¨ iz Subotice sa podignutih 125kg. u disciplini Trzaj i 175kg. u disciplini Izbačaj i ukupno podignutih 300kg. u Olimpijskom biatonu zauzeo četvrto mesto.

U ekipnoj konkurenciji takmičari KDT ¨ Spartaka¨ iz Subotice su pobenici ovog turnira sa ukupno osvojenih 962 poena. U sastavu ekipe KDT ¨ Spartaka¨ iz Subotice nastupali su sledeći takmičari: Pejić Tukuljac Dejan, Rožnjik Ervin i Kajdoči Tivadar.

Na ovom takmičenju član KDT ¨ Spartaka ¨ iz Subotice Aroksalaši Ervin postavi je novi državni rekord za učenike Osnovnih Škola u kategoriji do 85kg. u disciplini Trzaj sa podignutih 81kg. u disciplini Trzaj.

Takmičari KDT ¨ Spartaka ¨ iz Subotice su se tokom 2012 godine okitili kako titulom prvaka Srbije za juniore (takmičare do 20 godina) u ekipnoj konkurenciji tako i titulom prvaka R. Srbije za učenike Osnovnih škola u ekipnoj konkurenciji.

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare KDT ¨ Spartaka ¨ iz Subotice je pojedinačno Prvenstvo Srbije za seniore u dizanju tegova, koje će se održati 02.06.2012. godine u Beogradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5528
Povezane teme

sport subotica

spartak zlatibor voda

plivači spartaka

rukometni klub spartak

sportski rezultati

bokserski klub spartak

dizanje tegova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.