Komentara: 1
Pregleda: 2979

Sportska dešavanja za vikend

27.10.2017. u 10:33h > 19:47
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji sporta u Subotici u naredna tri dana imaće priliku da prate ženski fudbal, žensku košarku, žensku odbojku, rvanje i konjičke trke. Sportski vikend otvaraju večeras odbojkašice Spartaka (19h).
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Posle minimalnog poraza od Crvene zvezde u zaostalom meču 9. kola Superlige fudbaleri Spartaka se okreću novim izazovima. Već u 15. kolu "golubovi" će igrati u Surdulici, protiv Radnika. Meč je na programu u nedelju od 17 časova.

U Fudbalskom klubu "Bačka 1901" nadaju se da će promena trenera doneti bolje rezultate. Subotički crveno beli 1ola u novoj sezoni nisu pobedili i nalaze se u vrlo teškoj situaciji, gledajući tabelu Srpske lige, grupa Vojvodina. U subotu sledi novi duel, igra se u Novoj Pazovi, a protivnik je Radnički.

Nastavlja se takmičenje u Superligi za žene, a "golubice" u subotu od 13,30 časova, u 8. kolu, dočekuju Slogu Radnički. Dugogodišnja dominacija ekipe sa severa Bačke se nastavlja, ekipa Borisa Arsića ima maksimalan učinak, postigla je 44 pogotka, a pri tome nije nijedan primila. Naredni Spartakov protivnik iz sedam mečeva ima samo bod, sa Spartakom je otvorio sezonu (0:4), te se očekuje da slično prođe i u Subotici.

Odbojka

Posle poraza od Vizure (3:2) na otvaranju nove sezone pred svojom publikom, odbojkašice Spartaka su gostovale Železničaru, taj meč izgubile sa 3:1 i večeras (petak) od 19 časova ih očekuje duel protiv obrenovačkog TENT-a, koji je u prva dva kola ostvario obe pobede. Subotičanke će pokušati pred svojom publikom da pokažu dobru igru iz meča sa Vizurom i zabeleže prvu pobedu.

Muška ekipa u novoj sezoni ima poraz i pobedu, a u trećem kolu Superlige čeka ih dalek put u Novi Pazar, na duel protiv istoimene ekipe. Mlada ekipa Igora Žakića odigrala je odličan i samouveren meč protiv imenjaka iz Ljiga, dok Novi Pazar sada već standardno igra dobro, pogotovo na svom terenu, pa će ovo biti veliki izazov za "golubove". Dug put na jug Srbije i respektabilan protivnik biće pravi test izdržljivosti i koncentracije plavo-belih, ali bez sumnje odigraće muški i bez kalkulacija, najjače koliko mogu u tom momentu i takvoj situaciji.

Košarka

Košarkaši Spartaka su maksimalni u prva dva kola, a u klubu veruju da će iz meča u meč izgledati sve bolje. Prva naredna prepreka je Sloga u Kraljevu, koja je kući namučila Dinamik, ali upisala težak poraz protiv Metalca (-25). Ukoliko pobede i u ovom susretu Subotičani će biti u prilici da izbiju na drugo mesto Prve lige (KLS), ali što je još važnije da u nastavak prvenstava uđu sa još više samopouzdanja. Duel u Kraljevu igra se u subotu od 21 čas.

Mlada ženska košarkaška ekipa Spartaka ušla je u novu sezonu sa mnogo novih igračica, dosta njih nema prvoligaškog iskustva, a jedan od većih problema je svakako neuigranost. Posle pobede protiv Šumadije na startu sezone "golubice" su upisale dva poraza i u subotu (19,30) ih očekuje duel u Suboticu sa Beočinom (0/3).

Rukomet

Ovog vikenda neće biti Superligaškog rukometa s obzirom da je u toku pauza zbog obaveza reprezentacija.

Rvanje

Posle ubedljive pobede nad Radničkim iz Kragujevca rvači Spartaka u subotu dočekuju Potisje iz Kanjiže. Meč se igra u Hali sportova od 17 časova.

Šah

U organizaciji Šahovskog kluba "Spartak", na Velikoj terasi na Paliću, od subote 28. oktobra do 3. novembra, održaće se 2. međunarodni Otvoreni turnir u šahu "Memorijal dr Boriša Karadžić". Na memorijalu će ove godine učestvovati preko stotinu šah majstora iz 18 zemalja sveta. Planirano je takmičenje u 9 kola, po tzv. "švajcarskom sistemu", a nagradni fond iznosi 6.200 evra (12 nagrada). Biće dodeljene i specijalne nagrade za najbolje pojedince u više kategorija. Više detalja u povezanoj vesti.

Konjičke trke

Na Gradskom hipodromu u nedelju održaće se 8. dana kasačkih trka. Ljubitelje konjičkih trka očekuje 7 trka, takmičarski program počinje u 13 časove, a trke će se održavati na svakih pola sata. Sve trke će startovati iz gume, prva će bit na 1.600 metara, dok će ostale biti na 2,150 metara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2979

Povezana vest

Povezane teme

fudbal

odbojka

rukomet

košarka

najava sportskog vikenda

sportska nedelja

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.