Komentara: 0
Pregleda: 3848

Sportska dešavanja za vikend

27.05.2017. u 09:42h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelje sporta u Subotici za vikend očekuju mečevi lokalnih klubova u košarci, fudbalu i rukometu. U nedelju će biti održana i kasačka trka na Gradskom hipodromu.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Fudbaleri Spartaka završili su superligašku sezonu i očekuje ih kraći predah pred početak priprema za nova uskušenja, ali takmičenje se nastavlja u nižim rangovima.

Fudbaleri Bačke 1901 u subotu od 17 časova na "Stadionu kraj somborske kapije" dočekuju Omladinac. U pitanju 29., pretposlednje kolo Srpske lige, grupa "Vojvodina" i prilika da subotički crveno-beli odu na treću potziciju na tabeli, sa trenutno pete. Ulaz je besplatan i biće to poslednji meč na domaćem terenu, ujedno i prilika da publika u većem broju pozdravi "crvene đavole".

U nedelju, 28, maja, igraće se i utakmice 30. kola fudbalskog šampionata za kadete i omladince, sa kojima će se završiti i ovogodišnja trka za bodove u ovom izuzuetno jakom i kvalitetnom rangu takmičenja. Na oproštaju od domaćih navijača obe postave "plavih golubova" ugostiće vršnjake OFK Beograda. Susret između subotičkih i beogradskih kadeta počeće u 12 časova, dok će omladinci plavih golubova i romantičara sa Karaburme snage odmeriti od 14 časova.

U 31. kolu Područne lige Subotice za vikend se sastaju:

Subota

  • Radnički 1905 - Panonija IM Topola
  • Proleter (RS) - Jadran (F)
  • Njegoš - Vinogradar

Nedelja

  • Proleter (Nj) - Obilić
  • Preporod - Sutjeska
  • Eđšeg - Čantavir
  • Senta - Jadran (S)
  • Bajša - Napredak

* U ovom kolu slobodna je Krivaja.
** Svi mečevi se igraju od 17,30 časova na terenu ekipe koja je prva u navođenju.

Košarka

U 12. kolu Košarkaške superlige Srbije u Suboticu stiže FMP iz Železnika koji sa klupe predvodi trenerski tandem Dušan Alimpijević - Slobodan Ljubotina.

U prvom superligaškom duelu ove dve ekipe FMP nije imao milosti protiv desetkovane ekipe iz Subotice. Poraz od 49 poena razlike prilično je odjeknuo u košarkaškim krugovima, i dosada to je i najveća razlika koju je neki tim napravio u aktuelnoj superligaškoj sezoni.

FMP je u prvom duelu bio izraziti favorit, biće i u Subotici ali sportski je nadati se boljem izdanju Spartaka i da će "plavo-beli" odigrati borbeno i odlučno, a onda nema šta da se zameri.

Najavu novog susreta protiv FMP-a, uz osvrt na prethodni duel odigran u Železniku, dali su trener Aleksandar Jončevski i prvotimac Ivan Jelenić.

- Utakmica koju smo podbacili i igrom i rezultatski i u kojoj nismo pružili otpor protivniku je bila protiv FMP u prvoj rundi superlige. To moramo ispraviti , pripremiti se maksimalno koliko nam vreme dopušta da bi se odužili za taj poraz. FMP je tim koji igra vrlo dobro u kontinuitetu i tim koji ima dobre individualce koji su još bolje uklopljeni u sistem koji funkcioniše odlično. Biće to težak zadatak za Spartak ali mi igramo na domaćem terenu gde se uz pomoć publike i uz maksimalni angažman svakog pojedinca na terenu, možemo nadati pozitivnom ishodu. - rekao je Jončevski

Jelenić veruje da će njegova ekipa pred svojom publikom pružiti mnogo bolju partiju i zato poziva publiku da ispuni tribine Hale sportova u nedelju.

- U goste nam dolazi ekipa FMP-a koja je u dobroj formi, ekipa izuzetnih atletskih sposobnosti koju sa klupe odlično vodi trener Alimpijević. Znamo kako se završio prvi meč u Železniku i sigurno da je kod nas, i pored kadrovskih problema i velikog umora, velika želja da pokažemo da možemo mnogo bolje i da ćemo biti ravnopravan i tvrd protivnik tokom cijelog meča. Nadam se da će publika ispuniti dvoranu i da će uživati u dobroj košarci. - kaže Jelenić

Meč se igra u nedelju od 19 časova a karte za ovaj susret moći će da se kupe na dan utakmice od 18 časova na biletarnici Hale sportova. Cene su, 200 dinara za odrasle, odnosno za decu od 7-14 godina 100 dinara.

Rukomet

Borba za titulu šampiona Srbije tri kola pre kraja postala je izvesna. To će bez sumnje ponovo biti Vojvodina koja je pobedom nad Crvenom zvezdom na svom terenu i definitivno "overila" poziciju broj 1, a sada, u preostala tri kola, ostalo je da se utvrdi konačan poredak. Subotički Spartak traži svoju šansu za trećim mestom, to je nešto njaviše što može da očekuje u ocoj sezoni, a prva naredna prepreka će mu biti upravo "matematički" šampion Srbije, ekipa Vojvodine. Novosađani će za razliku od nekih ranijih mečeva koji su imali mnogo veću težinu, u naredni duel sa Spartakom ući mnogo rasterećeniji, bez imperatva pobede, ali svakako da do kraja demonstriraju zašto su, s pravom, najbolji kolektiv Srbije.

Derbi Panonske nizije, u 9. kolu plejofa Superlige između Spartak Vojputa i Vojvodine igra se u Subotici, u subotu od 19 časova, a ulaz je kao i čitave sezone - besplatan. Biće ovo poslednja utakmica "putara" pred domaćom publikom u tekućoj sezoni.

Spartakov rival za treće mesto, Dinamo iz Pančeva, gostovaće drugoplasiranoj Crvenoj zvezdi, a onda će upravo Spartak i Dinamo u poslednjem meču sezone u direktnom duelu najverovatnije odlučiti o toj poziciji broj 3.

Kasački sport

Prva ovosezonska klasna trka, za grla do 4 godine, tzv. "Fliger derbi" održava se u nedelju od 14 časova na Gradskom hipodromu. Po programu takmičenja biće održano 9 trka. Trke počinju kvalifikacijama, od 15 časova održava se prva trka "Avantage 2017-Societe Generale Srbija", a za 18 časova predviđeno je održavanje trke "Fliger derbi". Pogledajte kompletnu satnicu i učesnike nedeljne kasačke manifestacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3848
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

najava sportskog vikenda

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.