Komentara: 1
Pregleda: 4379

Sportska bajka u Zoo vrtu

13.06.2013. u 17:36h
Izvor: RTV City
U organizaciji Čistoće i zelenila, grada Subotice, karate kluba „Nippon“ i Crvenog krsta u subotu će u Zoološkom vrtu na Paliću biti organizovana manifestacija „Sportska bajka“ koja će okupiti brojne sportske klubove i udruženja građana radi promovisanja zdravog života i očuvanja životne sredine.
Sportska bajka u Zoo vrtu

Proslavljena karatistkinja Tanja Petrović već 15 godina u beogradskom Zoo vrtu organizuje „Sportsku bajku“ a ove godine prvi put dolazi na Palić gde će ova manifestacija humanitarnog karaktera obuhvatiti i promociju japanske kulture i umetnosti, sportskih klubova i zdravih stilova života.

„Drago mi je što će se jedan ovakav projekat održati u našem gradu. To je dobar razlog da se mladi uključe i da roditelji dovedu svoju decu i prijatelje, provedu svoje vreme na otvorenom i upoznaju se sa radom svih udruženja građana, sportskih organizacija i kancelarijom za mlade  i da se u budućnosti aktivno uključe u njihov rad.“ - izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član GV zadužen za omladinu i turizam.

Preko 600 dece će učestvovati u manifestaciji kroz promociju sportova, budo radionice će prikazati japanske tradicije origamija, kaligrafije kao i kreiranje manga stripova  a edukativne radionice će se baviti ekologijom posebno reciklažom.

„Cilj „Sportske bajke“ je popularizacija i masovno bavljenje sportom kod dece školskog uzrasta. Predstavlja veliki broj radionica postavljenih na najlepšem mestu u gradu – Zoološkom vrtu koji deca najviše vole. Pored toga imaćemo 11 kreativnih, ekoloških radionica kao i 7 budo radionica  koje će kroz svoj rad približiti japansku kulturu i tradiciju.“ - Sonja Conić, JKP „Čistoća i zelenilo“

Cela manifestacija ima humanitarni karakter jer je umesto ulaznice potrebno da posetioci donesu paketić sa igračkama, školskim priborom ili slatkišima koji su namenjeni deci „Kolevke“.

„Poslednja 2 sata će biti revija svih učesnika a u međuvremenu će svaka radionica da predstavi samu sebe i da pokazuje čime se bavi. Deca će na licu mesta moći da se učlane i tamo će videti puno interesantnih stvari na jednom mestu.“ - dodala je Ljiljana Knežević iz JKP „Čistoća i zelenilo“

Crveni krst će kao organizacija sa velikim iskustvom uzeti učešće u ovoj manifestaciji kroz edukativne i promotivne aktivnosti.

Žolt Šebok, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica istakao je da tokom izvođenja akcije na distibutivnom štandu biće dostupni leci i brošure vezani za zdrave stilove života, prevenciju polno prenosivih bolesti, prevenciju narkomanije, prevenciju trgovine ljudima , razvijanje odnosa prema sportu i to prilagođeni učesnicima manifestacije.

Izvor: RTV City
Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka Reciklenko - Prva subotička sportska bajka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4379
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.