• Pregleda: 5080

Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i lokalne samouprave

Ekonomski fakultet u Subotici i subotička lokalna samouprava potpisali su Sporazum o saradnji koji će omogućiti studentima ove ustanove da praksu obavljaju u lokalnoj administraciji i javnim preduzećima, a Gradu Subotica mogućnost konsultantskih usluga. Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Do sada je sklopljeno više od 40 ovakvih sporazuma.
Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i lokalne samouprave

I lokalna samouprava i Ekonomski fakultet, ali i cela zajednica od ovog sporazuma će imati koristi, ocenio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai nakon ceremonije potpisivanja ovog sporazuma. On je ocenio da lokalna samouprava treba da bude otvorena prema instutucijama u gradu koje su „nosioci razvoja zajednice, posebno intelektualnog”, te da tu mora da postoji „ozbiljna i jaka saradnja” u budućem periodu.

Zahvaljujući ovom sporazumu, pored dvonedeljne dobrovoljne stručne prakse studenata u nekom od javnih preduzeća ili u Gradskoj upravi, eksperti iz pojedininih oblasti koji vode javna preduzeća ili pojedine segmente u Gradskoj upravi, u zavisnosti od toga koji je predmet na dnevnom redu, moći će da se obrate studentima i održe dva ili četiri školska časa nastave kako bi, na neki način, praktično potvrdili to što studenti uče kroz teoriju.

Na osnovu ovog sporazuma, Ekonomski fakultet bi za potrebe lokalne samouprave radio studije izvodljivosti radio pod povoljnijim uslovima od drugih.

Rukovodstvo ovog fakulteta pre dve godine opredelilo se da sklapa ugovore o poslovnoj saradnji sa namerom na njihovi studenti nakon treće godine studija mogu da obave dobrovoljnu stručnu praksu u javnim preduzećima, kompanijama, finansijskim institucija grada, kao i na prostoru Vojvodine i jugu Srbije, u regionu Bujanovca i Vranja. Do sada je sklopljeno više od 40 ovakvih sporazuma.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

15
Meki Odgovori
Bice love... strucnjaci sa Obe strane!!!
ffilozoff Odgovori
Vrhunski stari strucnjaci iz sps-a 90-tih godina koji su grad Suboticu unapredili tako da zivimo u srednjem veku!!!!!!!
Deda Milojko Odgovori
Да се смрзнеш од градончелниковог окружења.Авети прошлости!!!Чиме су грађани ово заслужили?То није њихова воља.Избори одмах!
crni pero Odgovori
Sramota SPS ugledajte se malo na SNS i smenjujte -smenjujte SMENAAAAA PROPALIH I NIKAKVIH KADROVA IZBORI ODMAH!!!!!!!!!!!!
Vesko Odgovori
Ovo je vremeplov.
Sokrat Odgovori
Gospodo koja kritikujete saradnju Grada i Ekonmskog fakulteta koji je vaš predlog?
Možda da se povežemo sa "Univerzitetima" na kojima su studirali doajeni bivše vlasti popularne namiguše!
Ujedno predlog cenjenom Uredništvu Subotica.com da nam Gradska uprava obelodani podatke ko je sve o trošku građana "stručno usavršavan" odnosno najčešće studirao na osnovnim studijama po privatnim fakultetima ali i državnim.
kokan Odgovori
Sta sta. Ajmo u honduras sto pre
Ana Odgovori
@Sokrat,

I u drugim drzavnim firmama i ustanovama bi trebalo procesljati ko se strucno usavrsavao na privatnim fakultetima i kako su preko noci daktilografkinje i portiri postajali fakultetski obrazovani i placani,dok mukotrpno skolovani strucnjaci came godinama na Birou.

Za ovo bi neko trebao debelo da odgovara,al sto kazu/Daj Boze,al prilike nema.
Iko Odgovori
Nek pokazu Vunjak I suradnici kolkie su I'm plate, pa cemo pricati o razvoju. Takodje,nek gradonacelnik kaze koliko je od Kase dobio za postavku pumpe u centru grada... sramota koje foliranje... zaposliti sve svoje rodjake I decu na fakuletu, pa sad izigravaju nesto.
ljubica Odgovori
a što da im se ne obezbedi praksa u privatnim preduzećima nego u lokalnoj samoupravi? Male privatne firme nemaju dovoljno stručnjaka koji bi im napravili marketnig planove i sl. pa bi mogli da iskoriste "snage" studenata da nešto i besplatno dobiju! Samo neeeeee niko neće u privredu nego u državnu administraciju!
viren Odgovori
@Ana@
Obicno predjem preko ovakvih gluposti, ali preko ovoga ne mogu pa moram da ti kazem da "DAKTILOGRAFKINJE I PORTIRI" na Fakultetu zadnjih 33 godine (ja sam zaposlena kao daktilograf zadnjih 33 godina i uvek posteno radila za svoju platu) nisu postajali preko noci fakultetski obrazovani i placani ljudi - i samo da ti kazem "mani se budalastine i ne pricaj kojekakve gluposti, bolje se prihvati varjace.
Mile Odgovori
Baš divno! Sada će Vunjak i kompanija da pune svoje džepove i iz gradske kase za famozne studije izvodljivosti i "konsultantske usluge". Pa da li vi gospodine gradonačelniče čitate novine u poslednjih godinu dana. Maltene u svakom preduzeću u kojem je bilo pronevera su u igri "konsultantske usluge". Sramota!
Vesko Odgovori
Bilo kuda-SPS svuda.Lepo im je bilo sa demokratama,ali vise zele pogacu preko hleba.Samo da ih
ne zaboli stomak.Verovatno da nece,jer je dkozanao da imaju dobre stomake.Pre ce nas koji sta
zaboleti od njihove dalje vladavine.Mnoge je je vec davno zabolelo.
@Subotičani Odgovori
Sve sami demagozi, jad i čemer, tuga i sramota.
Šta je loše ako će fakultet iz Subotice sarađivati sa Opštinom Subotica?
Pa ko će nam pomoći ako ne mi sami sebi?
Izmeđuostalog, zar vi mislite da neka druga visokoobrazovna ustanova u Subotici ima bolje kadrove od našeg ekonomskog i da li vi zaista mislite da bi trebalo da sarađujemo sa Megatrendom, nekim državnim univerzitetom iz Sobora možda ili najbolje da ni ne sarađujemo ni sa kim?

Pljuvači i demagozi, znajte da normalan svet pozdravlja svaki napredak koji može da vidi, a gnuša se komentara nekolicine piuna koji misle da nešto rade ili doprinose...

Normalan svet kad pročita vaše bljuvotine po ovom portalu ni nema volju da se meša sa vama, da bosonog ulazi u taj mulj... ...i da nakon rasprave sa polupismenim i mentalno ograničenim i sami postanu ukaljani... Ni ne znam što potroših ovih par minuta kad je vama džabe pričati. Sa takvim negativnim i pesimističkim stavom, vi i niste u subotičkom mulju već u živom pesku i vašim mizernim i jadnim dušama pomoći nema...
Alvatna Odgovori
@ Suboticanin* Samo se ti budi vredan starati o sebi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.