Komentara: 15
Pregleda: 5613

Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i lokalne samouprave

18.12.2013. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Ekonomski fakultet u Subotici i subotička lokalna samouprava potpisali su Sporazum o saradnji koji će omogućiti studentima ove ustanove da praksu obavljaju u lokalnoj administraciji i javnim preduzećima, a Gradu Subotica mogućnost konsultantskih usluga. Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Do sada je sklopljeno više od 40 ovakvih sporazuma.
Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i lokalne samouprave

I lokalna samouprava i Ekonomski fakultet, ali i cela zajednica od ovog sporazuma će imati koristi, ocenio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai nakon ceremonije potpisivanja ovog sporazuma. On je ocenio da lokalna samouprava treba da bude otvorena prema instutucijama u gradu koje su „nosioci razvoja zajednice, posebno intelektualnog”, te da tu mora da postoji „ozbiljna i jaka saradnja” u budućem periodu.

Zahvaljujući ovom sporazumu, pored dvonedeljne dobrovoljne stručne prakse studenata u nekom od javnih preduzeća ili u Gradskoj upravi, eksperti iz pojedininih oblasti koji vode javna preduzeća ili pojedine segmente u Gradskoj upravi, u zavisnosti od toga koji je predmet na dnevnom redu, moći će da se obrate studentima i održe dva ili četiri školska časa nastave kako bi, na neki način, praktično potvrdili to što studenti uče kroz teoriju.

Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i lokalne samouprave

Na osnovu ovog sporazuma, Ekonomski fakultet bi za potrebe lokalne samouprave radio studije izvodljivosti radio pod povoljnijim uslovima od drugih.

Rukovodstvo ovog fakulteta pre dve godine opredelilo se da sklapa ugovore o poslovnoj saradnji sa namerom na njihovi studenti nakon treće godine studija mogu da obave dobrovoljnu stručnu praksu u javnim preduzećima, kompanijama, finansijskim institucija grada, kao i na prostoru Vojvodine i jugu Srbije, u regionu Bujanovca i Vranja. Do sada je sklopljeno više od 40 ovakvih sporazuma.

Izvor: RTV Yueco
Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta Saradnja između grada Subotice i Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5613
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Grad Subotica

jene maglai

nenad vunjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.