Komentara: 29
Pregleda: 7067
Foto

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

06.04.2018. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Posle svake veće kiše stanovnici tri zgrade u ulici Braće Majer ne mogu da izađu na trotoar jer se iz slivnika izlila voda, dok se u vodomerima zadržava voda fekalnog porekla. Razlog za to je neispravno izgrađena kanalizaciona mreža, a stanari već više od godinu dana pokušavaju da reše problem.
Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

Da je problem mnogo kompleksniji nego što su mislilii, stanari su saznali u martu prošle godine kada ih je JKP „Vodovod i kanlizacija“ obavestilo da ne može da očita vodomere, jer se u spremištima nalazi voda, i to fekalna. Preduzeće potom snimilo kanalizacionu mrežu i ustanovilo da je neispravno sagrađena – sadrži manje cevi od propisanih i kolena kako bi se cevi savijale, zbog čega dolazi do čestog zagušenja kanalizacije. Nakupljena voda se  ili preliva iz šahtova ili kroz zemlju dolazi do spremišta.

Jedino rešenje je da se zameni kompletni deo kanalizacije, 20 metara do ugla sa Tolstojevom ulicom, a troškove treba da snose stanari zgrade.

- Kada smo kupovali stanove zgrada je imala sve dozvole, što znači da je neko dao potpis da je kanalizacija ispravna. Sada kada smo se uverili da nije, kažu da o našem trošku moramo da je popravimo – objašnjava Vladimir Antić, upravni tri zgrade u ulici Braće Majer. - Za to je potrebno platiti više miliona dinara, što je za stanare ogromna svota. Zgrada mora imati tehničku i upotrebnu dozvolu, i mislimo da je odgovoran onaj ko je garantovao za njenu ispravnost. Iovako bar tri puta godišnje plaćamo odvođenje vode iz šahtova, te veliki deo novca od etaža koja treba da ide na održavanje odlazi u tu namenu.

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da oni odgovaraju samo za vodovodni ili kanalizacioni priključak, u slučaju vodomerne šahte, do nje uključujući i vodomer, a kod kanalizacione, do prve revizione šahte, koja označava kraj priključka na javnu kanalizacionu mrežu. Interna instalacija je u vlasništvu krajnjeg korisnika.

Kako prepiska sa javnim preduzećem traje već duže vreme, stanari su se ovih dana za pomoć obratili i samom gradonačelniku, Gradskom veću, Ministarstvu građevinarstva, kao i Vladi Pokrajine.

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

Spor oko kanalizacije u ulici Braće Majer

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 7067
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

komunalni problemi Subotica

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.