Komentara: 0
Pregleda: 1405

Spoj generacija u promociji Subotice

07.09.2012. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Spoj generacija u promociji Subotice” je naziv projekta koji ima za cilj unapređenje turističke ponude Subotice izradom suvenira putem tehnika starih zanata. Juče je u Gerontološkom klubu Centar 2 održana promocija radionica oslikavanja na tekstilu. Od baka iz kluba, devojke imaju priliku da nauče kako da svoju maštu još više nadograde i krenu da ostavljaju lični pečat.
Spoj generacija u promociji Subotice

Oko deset učesnica ima priliku da nauči da napravi prava mala umetnička dela. Polaznice uče kako da prave pamučne šalove sa motivima Subotice koji su oslikavani crtanjem na tekstilu u različitim tehnikama.

Ciljevi projekta će se postići kroz podizanje nivoa svesti o značaju turističke promocije Subotice, obukom za sticanje znanja i veština korišćenja tehnika starih zanata, uvođenje novih elemenata u turističku ponudu Subotice, promociju turističke ponude Subotice.

Prošle godine u Gerontološkom klubu Centar 2 bile su organizovanje radionice oslikavanja svile. Svi su bili zadovoljni.

U okviru projekata su formirane dve grupe, jer posred oslikavanja na tekstilu mlađe žene od starijih uče i pravljenje predmeta od slame u gerontološkom klubu Centar 1. Spoj maladosti i iskustva nakon završetka svih radionica će doprineti stvaranju novih suvenira simbola Subotice. Prejekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1405
Povezane teme
gerontološki centar subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.