Komentara: 17
Pregleda: 10964
Foto

Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

02.09.2019. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Subota veče u centru grada bila je prava poslastica za ljubitelje klasične muzike. Subotički simfonijski orkestar priredio je publici koncert za pamćenje. Uživali su i mladi i stari, a najviše zaljubljeni jer su u programu preovladali valceri i arije, sve biseri klasične muzike. Svi zajedno, u jednoj romantičnoj atmosferi, slavili smo ljubav i Dan grada!
Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

Pod palicom izvrsnog i harizmatičnog dirigenta Mikice Jevtića, orkestar je bio raspoložen i nasmejan, a ta energija magično se proširila i na publiku. Sjajni izvođači plenili su svojim nastupima, upečatljivi vokali odzvanjali su centrom Subotice. Jadranka Jovanović, naša proslavljena operska diva, osim prepoznatljivim glasom, očarala je Subotičane i svojom energijom i šarmom. Pamela Kiš Ignjatov, sopran, doprla je do svačijeg srca i mnogima naterala suze na oči. Mecosopran Višnja Popov, pevajući ariju iz operete „Ciganska ljubav“ uz pratnju nepogrešive prve violine prof. Miloša Nikolića, ostavila je sve bez daha.

Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

Osim pomenutih dama, neverovatan utisak ostavio je i solista Vasa Stajkić. Publika je hipnotisano slušala izvođenje ovog izvanrednog baritona. Kada su bariton i sopran zaigrali valcer tokom dueta, publika ih je oduševljeno, i pre završetka kompozicije, pozdravila aplauzom.

Da doživljaj bude potpun i nezaboravan, posetioce je iznenadio vatromet koji je zasijao na nebu naše Subotice i dao pečat pravog slavlja celoj atmosferi.

Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

Spektakl Subotičkog simfonijskog orkestra

Kada se sumiraju utisci, može se slobodno reći da je Subotički simfonijski orkestar prevazišao sva očekivanja. Mnogi su mislili da nakon odličnih koncerata od prethodnih godina, kada je na repertoaru bila filmska muzika, muzika iz domaće kinematrografije, disko simfonija, ne mogu iznova da oduševe i iznenade publiku, ali su ipak uspeli.

Bilo je to jedno predivno veče, dostojno proslave Dana Subotice i ostaje nam samo da sa velikom željom čekamo njihov sledeći spektakl!

Izvor: Subotica.com
Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10964
Povezane teme

dan grada

dan subotice

koncert na gradskom trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.