Komentara: 1
Pregleda: 5775

Spartakovi hokejaši na rolerima (U12) prvaci Srbije

07.06.2017. u 12:51h
Izvor: Subotica.com
Spartakovi hokejaši na rolerima (U12) prvaci Srbije

Prvenstvo Srbije u hokeju na rolerima prvi put je ove sezone održano za selekcije do 12 godina (do sada je bilo samo za seniore), a organizator je bio SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije). U Prvenstvu je učestvovalo ukupno 5 ekipa (Beli orlovi i Partizan iz Beograda, Vojvodina i NS Stars iz Novog Sada i Spartak iz Subotice), igrala su se tri turnira i svi rezultati sabirali za konačan plasman.

U nedelju je odigran poslednji ovosezonski turnir na kojima je U12 selekcaij Spartaka zabeležila tri ubedljive pobede i jedan poraz i u ukupnom plasmanu, posle 12 odigranih kola, sa 10 pobeda i po jednim porazom i nerešenim rezultatom (21 bod), subotički Spartak je postao prvak Srbije za sezonu 2017, ispred Partizana (19 bodova).

Od pojedinaca iz redova Spartaka, za najboljeg igrača prvenstva izabran je David Kuntić, dok je za najkorisnijeg igrača proglašen Slaven Pećerić.

Spartakovi hokejaši na rolerima (U12) prvaci Srbije

Ekipa Spartaka, selekcija U12, nastupila je u sastavu: Konakov Novak, Gladić Petra, Stantić Sara, Kuntić David, Bem Karlo, Kukaras Luka, Temunović Vanja, Pećerić Slaven, Benčić Mihajlo, Sekulić Elena, Vučinić Vasilije, Rac Sabo Hanna, Nađ Mateja i Rajković Martin. Treneri ekipe bile su: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

- Ono na šta smo posebno ponosni u HK Spartak jeste činjenica da je u našim redovima nastupalo i standardno igralo čak 4 devojčice (Petra, Sara, Elena i Hanna), koje su dale nemerljiv doprinos ovom jako lepom uspehu našeg kluba i ekipe, kao i činjenica da je naša ekipa veoma mlada, tj da u sledećoj sezoni samo 2 igrača iz ovogodišnjeg sastava gubi pravo nastupa na osnovu uzrasta/godišta. - rekao je Uroš Brestovac, jedan od trenera ove ekipe.

Spartakovi hokejaši na rolerima (U12) prvaci Srbije

Seniori izbili na 2. poziciju

Pored uspeha selekcije U12 treba istaći i seniorsku ekipu koja je u subotu odigrala čak četiri utakmice u sklopu Prvenstva Srbije za seniore, u okviru kojeg se ove sezone takmiči čak 7 ekipa, koje će se tokom sezone sastati na pet turnira. Subotičani su u subotu savladali Vojvodinu (5:0), Bele orlove (11:1) i Crvenu zvezdu (5:4), dok je jedini poraz pretrpljen od Pirata (3:7).

Spartakovi hokejaši na rolerima (U12) prvaci Srbije

Posle ovog turnira Spartak je izbio na 2. mesto na tabeli, odmah iza ekipe Pirata i čeka rasplet ostalih utakmica i poslednjeg turnira, kada će se dobiti konačan plasman.

Sastav seniorske ekipe Spartaka: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Brestovac Uroš, Šljapić Igor, Zwick Andrej, Subotić Srđan, Kolarić Aleksandar, Večić Vladimir, Šandor Žolt i Dakić Srđan. Trener: Brestovac Uroš 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5775
Povezane teme

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

hokej na rolerima

inline hokej

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.