• Pregleda: 1213

Spartakovi dizači tegova najuspešnija ekipa memorijala "Stevan Pišta Gromilović"

U nedelju u Somboru je održan prvi međunarodni memorjalni turnir "Stevan Pišta Gromilović" u čast istaknutog lokalnog sportiste i sportskog radnika. N aovom turniru Spartak je osvojio je ekipno prvo mesto, dok su dva takmičara bila među najboljima.
Spartakovi dizači tegova najuspešnija ekipa memorijala  "Stevan Pišta Gromilović"

Memorijal "Stevan Pišta Gromilović" održan je u organizaciji Kluba dizača tegova "Radnički" iz Sombora a na njemu su pored domaćih takmičara učestvovali i klubovi iz Slovenije i Mađarske. Na ovom međunarodnom takmičenju KDT "Spartak" su predstavljali Ervin Aroksalaši, Tamaš Kajdoči, Aron Kanižai, dok je ekipu predvodio trener Stipan Vert.

U ekipnoj konkurenciji najubedljiviji su bili subotički dizači tegova koji su sa 956 bodova ostavili iza sebe Radnički iz Sombora (823 boda) i slovenački TAK "Domžale" (780 bodova).

Što se tiče pojedinačnih rezultata prvo mesto je zauzeo Igor Tomić (358 sinkler bodova), takmičar kluba organizatora, drugi je bio Tamaš Kajdoči (takođe 358 bodova), dok je treći bio Aron Kanižai (317 bodova).

Treći Spartakov takmičar Ervin Aroksalaši je takmičenje završio na 7. mestu sa rezultatom: trzaj - 105kg, izbačaj - 130kg, biatlon 235kg (281 bod).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.