Komentara: 0
Pregleda: 4853

Spartak skinuo "čini"

19.11.2011. u 18:39h
Izvor: Mondo
Spartak skinuo "čini"
Dugo su navijači Spartaka čekali na pobedu svog tima u Subotici. Crnu seriju Spartak je prekinuo protiv Javora golom Simovića.

Subotički Spartak sjajno je otvorio sezonu pobedom nad Crvenom zvezdom na svom stadionu (2:0). Ali, od tog 1. kola JSL nije uspeo da ostvari pobedu na svom terenu. Sve do danas!

Spartak je pobedio Javor, 1:0, golom Slobodana Simovića sa 30-ak metara i tako su "plavi golubovi" skinuli prokletstvo domaćeg terena.

Javor je bio dobar rival Spartaka, imali su gosti dve odlične prilike, Eliomara u prvom, i Vidića u drugom poluvremenu. Sa druge strane, i Spartak je mogao do ubedljivije pobede, pogotovo može da žali za propuštenim prilikama u Čovića, Despotovića i Simovića u drugom poluvremenu.

"Već duže vreme igramo pod prishološkim pritiskom i pobeda nam mnogo znači zbog tri dragocena boda i zbog toga što smo skinuli veliki teret sa leđa. Javor nas je iznenadio ofanzivnijom postavkom, imali smo problema sa veznim redom protivnika koji nismo dovoljni pritisli, ali smo imali sreću da posle dobrog šuta Simovića postignemo gol. U drugom poluvremenu smo se konsolidovali, sigurno priveli meč kraju, a imali smo još tri dobre prilike za nove golove", rekao je trener Spartaka Zoran Njeguš.

Trener Javora Aleksandar Janjić smatra da njegov tim nije trebalo da ode sa terena pognute glave.

"Ako gledamo kako su se odvijale stvari na terenu zaslužili smo bod. Pogotovo se to odnosi na prvo poluvreme u kojem smo bili dominantniji, imali više pokušaja i kontrolisali situaciju. Poremetio nas je gol koga smo primili na neverovatan način. Do kraja utakmice ekipa Spartaka je znala kako da sačuva prednost", rekao je trener Javora.

REZULTATI SPARTAKA U SUBOTICI:

Spartak - Zvezda 2:0

Spartak - Metalac 0:0

Spartak - Sloboda 0:0

Spartak - Jagodina 0:4

Spartak - Rad 0:0

Spartak - Hajduk 1:1

Spartak - Javor 1:0

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4853
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Spartak Subotica

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.