Komentara: 12
Pregleda: 2215

Spartak doveo dva pojačanja

11.01.2023. u 10:43h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka juče su otputovali u Antaliju gde će odraditi drugi deo priprema, a pred sam put „golubovi“ su pojačali redove angažovanjem "veznjaka" Edmunda Ada iz Gane i "defanzivca" Marka Bugarina.
Spartak doveo dva pojačanja

Marko Bugarin u plavo – belo jato dolazi iz Crne Gore gde je nosio dres bjelopoljskog Jedinstva. Igra na poziciji štopera, a za klub sa severa Bačke potpisao je ugovor na tri i po godine. Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Gane Edmund Ado dolazi iz Moldavskog Šerifa i sa Spartakom je potpisao ugovor na dve i po godine.

Ado igra na poziciji veznog igrača. Profesionalnu karijeru počeo je 2019. godine u Senici iz Slovačke. Odakle je prešao u Šerif iz  Tiraspolja i tokom dve sezone  sa njima osvojio duplu krunu. Prošle sezone ekipa Šerifa je priredila veliko iznenađenje u Ligi šampiona. U kvalifikacijama su eliminisali Crvenu zvezdu, zagrebački Dinamo. Grupnu fazu su započeli sa dve pobede i to protiv Šahtjora i Real Madrida gde se svojim igrama istakao novi član Spartaka.  

Spartak doveo dva pojačanja

Marko Bugarin

Rukovodstvo Spartaka na čelu sa predsednikom Nikolom Simovićem planski pojačava tim kako bi se u nastavku sezone ostvarili bolji rezultati. Angažovanjem Ada to i potvrđuju.

- Ado je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih 6 meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica Lige Šampiona i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal – kaže Simović -  Dovođenje ovakvog igrača je potvrda onoga što sam rekao na početku priprema. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plejof, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi, i verujem da ce nam Addo pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 2215
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.