Komentara: 5
Pregleda: 2656

"Sonjine priče" - đaci OŠ "Sonja Marinković" pokrenuli školski časopis

19.02.2024. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
"Sonjine priče" - đaci OŠ "Sonja Marinković" pokrenuli školski časopis

U OŠ "Sonja Marinković" početkom školske godine pokrenuta je novinarska sekcija sa ciljem da se izradi školski časopis u kom će biti predstavljeni zapaženi rezultati i postignuća đaka ove obrazovne ustanove sa dugom tradicijom. Zahvaljujući angažovanju nastavnika i đaka koji su se priključili novinarskoj sekciji, nastao je časopis "Sonjine priče", a prvi broj svetlost dana ugledao je u januaru i u njemu su predstavljene školske aktivnosti iz prvog polugodišta.

Naši učenici vredno rade tokom cele školske godine, učestvuju na takmičenjima i postižu izuzetne rezultate koje želimo da prikažemo na jednom mestu. U vremenu kada su deci dostupni različiti neprimereni sadržaji, školske novine su oaza u kojoj se promovišu prave vrednosti poput marljivosti  zajedništva, empatije, humanosti i tolerancije - ponosno ističe urednica časopisa "Sonjine priče", Sandra Ilić Kostić.

"Sonjine priče" - đaci OŠ "Sonja Marinković" pokrenuli školski časopisČasopis je koncipiran tako da obuhvati sve sfere školskog života, od sporta pa do takmičenja, nauke, umetnosti i razonode.

- Veliki broj rubrika osmislili su učenici novinarske sekcije i upravo su oni ti koji su nosioci ovog poduhvata, naravno u saradnji sa nastavnicima, učiteljima i pedagoško-psihološkom službom. Osim štampanog izdanja, učenici svakog meseca uređuju i tzv. zidne novine pod istim imenom - priča sagovornica - Sve bi ovo ostalo samo na jednoj lepoj ideji da ceo projekat nije podržao direktor škole, Pajica Bašić koji je omogućio da danas i naša škola ima svoj školski list.

"Sonjine priče" - đaci OŠ "Sonja Marinković" pokrenuli školski časopisNaredno izdanje "Sonjinih priča" biće objavljeno u aprilu, a treći broj će svetlost dana ugledati u junu čime će biti zaokružena priča o još jednoj uspešnoj skolskoj godini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 2656
Povezane teme

oš sonja marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.