Komentara: 3
Pregleda: 3510
Foto

"Solidarnost" sumnja u krađu gasa u Agrosemenu

22.11.2016. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana „Solidarnost“ na današnjoj konferenciji za medije iznelo je tvrdnje da je u preduzeću „Agroseme Panonija“ u periodu od 2008. do 2013. godine došlo do velike krađe gasa.
"Solidarnost" sumnja u krađu gasa u Agrosemenu

Po rečima Olajoš Nađ Mikloša postoje informacije da se, i pored toga što je dotok gasa zatvoren, on koristio za potrebe proizvodnje.

Pismenim putem, UG „Solidarnost“ je tražilo odgovor od „Subotica gasa“ ko je i kada platio potrošeni zemni gas, korišćen mimo blindiranog merača protoka gasa. U odgovoru stoji da „Agroseme Panonija“ do 2013. godne nije bio isključen ni u šahti, ni u merno regulacionom setu, već je isključenje usledilo 2014. godine, pošto je uočen problem. Prema proceni stručnjaka, dug za gas je bio 2.268.073 dinara, a izmirio ga je „Advance Seed“, kada je postao vlasnik preduzeća.

- Kao prvo, u periodu kada se desila krađa gasa preduzeće „Advance Seed“ nije bilo vlasnik „Agrosemena“ i ne treba uopšte da se upliće u slučaj. „Agroseme“ je imalo dva potrošača gasa, a to su gorionici snage 80kW i 3MW, koji su u pogonu u sezoni prijema i sušenja semenske robe. Procenjujemo da je za vreme bespravnog korišćenja gasa potrošeno više od milion kubnih metara energenata – tvrdi Mikloš Olajoš Nađ. - To nije moglo tek tako da prođe, to su morali da znaju bivši direktori „Agroseme Panonija“ i „Subotica gasa“. Plaćen je mnogo manji iznos, a ostalo su platili građani Subotice.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost" Konferencija za medije Udruženje građana "Solidarnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3510
Povezane teme

agroseme panonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.