Komentara: 8
Pregleda: 3336

Solidarnost: "Sudite po zakonu"

04.10.2012. u 16:34h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje građana Solidarnost organizovalo je na Trgu skup svih nezadovoljnih radnika, kako Severa, tako i ostalih preduzeća zbog nereformisanog pravosuđa i aljkavog i neprofesionalnog rada jednog broja sudija Osnovnog suda u Subotici. Njih dvadesetak, koliko ih se okupilo, krenulo je u protesnu šetnju do Suda, gde su predali svoje zahteve.
Solidarnost: "Sudite po zakonu"

Na trgu se u podne okupilo svega dvadesetak nezadovoljnih radnika, iako je očekivano da će doći više njih. Ipak radnici su bili sigurni u ono što žele da ostvare.

Cilj ovog protesta, po rečima okupljenih je, da podsete određene sudije u Osnovnom sudu u Subotici i Apelacionom sudu u Novom Sadu, da sude po zakonu. Kako navode, sudije su donele presude koje nemaju nikakve osnove ni u zakonu ni u kupoprodajnom ugovoru koji je sklopljen prilikom prodaje Severa.

Grupa od dvadesetak nezadovoljnih građana krenula je kasnije ka sudu kako bi predala svoje zahteve. Osim što zahtevaju od Suda u Subotici da sudi po zakonu, nezadovoljni radnici traže od Javnog tužilaštva da počne da radi na krivičnim prijavama koje su oni podneli, između ostaloga, i protiv nekadašnjeg direktora Agencije za privatizaciju Mirka Cvetkovića koji je u to vreme privatizaciju Severa procenio na minus 2 miliona eura, dok je već sledeći direktor Branko Pavlović istu privatizaciju procenio na plus 12 miliona eura.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3336
Povezane teme

udruženje solidarnost

Osnovni sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.