Komentara: 11
Pregleda: 3349

Solarni paneli na Gerontološkom centru

23.10.2018. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Na petom spratu centralne zgrade Gerontološkog centra počelo je postavljanje sunčanih kolektora, koji će doprineti energetskoj efikasnosti objekta i doneti značajne uštede.
Solarni paneli na Gerontološkom centru

Pokrajinska vlada je u projekte energetske efikasnosti uložila 54 miliona dinara, a po rečima Nenada Grbića, pokrajinskog sekretara za energetiku, svaki uloženi dinar se itekako isplatio.

- Drago mi je što svaki put kada posetim Gerontološki centar vidim nešto novo i dobru volju direktora i uprave da svojim korisnicima pruže što bolje uslove. Ali to nije samo briga za korisnike, nego i odgovoran odnos prema društvu i zaštita životne sredine, jer se ulaganjem u energetsku efikasnost postižu i uštede, koje onda rasterećuju budžet – istakao je pokrajinski sekretar Nenad Grbić, prilikom današnjeg obilaska postavljanja solarnih kolektora. - Uložen novac je našao svoju svrhu i Pokrajinska vlada će nastaviti da pomaže u realizaciji ovakvih projekata, ali i učestvovanju na konkursima koje raspisuje EU.

Solarni paneli na Gerontološkom centru

Postavljanje solarnih panela je važan projekat u sprovođenju energetske efikasnosti koju Gerontološki centar sprovodi od 2001. godine, kada je vlada SAD objekat sa nafte prebacila da se greje na gas.

- Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi dobili smo više od 70 miliona dinara za projekte u ovoj oblasti. Na osnovu uloženih sredstava za 12 godina ostvarena je ušteda od 20 miliona dinara što svakako opravdava ulaganje – naglašava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Tu, naravno, nećemo stati, nastavljamo za pumpama za grejanje u Gerontološkom klubu u Bajmoku, nadamo se izradi energetskih pasoša za klubove, za šta smo takođe aplicirali. Mi ćemo konkurisati za sva sredstva koja budu raspoloživa, jer želimo da svi naši objekti budu energetski efikasni.

Radovi na postavljanju panela trajaće dvadesetak dana, kada će postrojenje biti pušteno u rad.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora Obilazak radova na postavljanju sunčevih kolektora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3349
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

obnovljivi izvori energije

solarni kolektori

solarni paneli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.