• Pregleda: 2622

Solarni paneli na Gerontološkom centru

Na petom spratu centralne zgrade Gerontološkog centra počelo je postavljanje sunčanih kolektora, koji će doprineti energetskoj efikasnosti objekta i doneti značajne uštede.
Solarni paneli na Gerontološkom centru

Pokrajinska vlada je u projekte energetske efikasnosti uložila 54 miliona dinara, a po rečima Nenada Grbića, pokrajinskog sekretara za energetiku, svaki uloženi dinar se itekako isplatio.

- Drago mi je što svaki put kada posetim Gerontološki centar vidim nešto novo i dobru volju direktora i uprave da svojim korisnicima pruže što bolje uslove. Ali to nije samo briga za korisnike, nego i odgovoran odnos prema društvu i zaštita životne sredine, jer se ulaganjem u energetsku efikasnost postižu i uštede, koje onda rasterećuju budžet – istakao je pokrajinski sekretar Nenad Grbić, prilikom današnjeg obilaska postavljanja solarnih kolektora. - Uložen novac je našao svoju svrhu i Pokrajinska vlada će nastaviti da pomaže u realizaciji ovakvih projekata, ali i učestvovanju na konkursima koje raspisuje EU.

Postavljanje solarnih panela je važan projekat u sprovođenju energetske efikasnosti koju Gerontološki centar sprovodi od 2001. godine, kada je vlada SAD objekat sa nafte prebacila da se greje na gas.

- Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi dobili smo više od 70 miliona dinara za projekte u ovoj oblasti. Na osnovu uloženih sredstava za 12 godina ostvarena je ušteda od 20 miliona dinara što svakako opravdava ulaganje – naglašava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Tu, naravno, nećemo stati, nastavljamo za pumpama za grejanje u Gerontološkom klubu u Bajmoku, nadamo se izradi energetskih pasoša za klubove, za šta smo takođe aplicirali. Mi ćemo konkurisati za sva sredstva koja budu raspoloživa, jer želimo da svi naši objekti budu energetski efikasni.

Radovi na postavljanju panela trajaće dvadesetak dana, kada će postrojenje biti pušteno u rad.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Sirikum Odgovori
Gadis nam se...(cenzurisite slobodno)!
MESC Odgovori
Takvo vreme doslo, izleda da je sad centar desavanja gerontoloski centar...
KO TO TAMO PEVA Odgovori
Glasačka mašinerija treba da se pazi do sledečih izbora.
Ovom našem političaru VLASTOLJUBLJE JE NAJJAČA POKRETAČKA ENERGIJA.
ISUS Odgovori
Na uloženih 70 miliona za 12 godina ušteda 20 miliona.....znači za 30 godina će biti na nuli.....ISUSE
Buki Bunjo Odgovori
Zaista nema potrebe za ovakvim vestima.
panonski čamac
Slažem se.

Dajte ljudi, ima li smisla više svaki dan obaveštavati Suboticu o svakoj gluposti iz Gerontološkog?
Realan Odgovori
Komunjarski kadar služi održanju sistema implementacije tuđeg (licencnog) znanja. Sve sam go "doktor" i "magistar" koji ama baš ničemu ne služe sem slikanju i hvalisanju svojom "bitnošću". Takvi su u normalnim društvima nevažni, nepotrebni, višak. Samo su u naopakim sistemima, antisistemima, "neko" i "nešto". Što dalje od njih, od nesposobnih za išta sem za parazitiranje.
DUX Odgovori
Uvek iste radnice na skupu ,jesu one jedine u Gerontoloskom ili su samo clanovi?
nikad bolje Odgovori
moze li 2 nedelje da prodju da se ovaj Ivanisevic ne pojavi na subotica.com ?
ajde dosta vise
Hercegovac Odgovori
Ova Subotica postaje ludnica zahvaljujući ovim poremećenim lažnim akademcima i falsifikatorima zeljnih popularnosti.Nadam se da ćete napraviti prilog kad bude šišanje trave oko GC.Prodacu televizor da se Doktor odmori.
Shone Odgovori
A kad sunce zađe...pa još kod starih osoba kad smanje grejanje, tako i uštede, jbt. Je l' znaju stručnjaci kako se tušira i kupa u grupnom smeštaju gde je solarno grejanje? Kad nahvataš toplu vodu, nikad u isto vreme,...i tako će kod najstarijih? Svaka čast na uštedi. Nek malo štedi na svojim roditeljima tako.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.