Komentara: 4
Pregleda: 2083

Socijalna ustanova koja brine o zaštiti okoline

10.03.2014. u 16:34h
Izvor: RTV Yueco
Završeni su radovi na postavljanju solarnih kolektora u Domu za negu, u ulici 27. marta u Subotici. Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine za dva solarna kolektora i opremanje izdvojio je 790.000 dinara.
Socijalna ustanova koja brine o zaštiti okoline

Pomenuti sekreterijat prošle godine raspisao je konkurs sa ciljem da sve ustanove ovakvog tipa u Vojvodini, kroz program sufinansiranja, budu opremljene solarnim kolektorima kako bi se obezbedila topla voda, čime bi se podigao standard usluga, ali i ostvarila velika ušteda kroz potrošnju ovakvih energenata i obezbedio 20 miliona dinara. Za programe energetske efikasnosti i ove godine biće izdvojeno 20 miliona dinara iz pokrajinskog sekreterijata za energetiku.

Gerontološki centar Subotice od 2001. godine, zahvaljujući gradu Subotica, učestvuje u projektu energetske efikasnosti preko Vlade SAD-a i to se nastavilo zahvaljujući Fondu za zaštitu životne sredine, dok je postojao u Vladi Srbije i Vladi Vojvodine. Do sada je realizovano 18 projekata energetske efikasnosti i ostalo je još da se Dom za odrasla lica “pokrije “ sa sunčanim kolektorima.

Socijalna ustanova koja brine o zaštiti okoline

Ušteda energije iznosi preko 30 odsto. U Pokrajinskom sekreterijatu za energetiku objašnjavaju da se investicija isplati za osam godina i traje više od 20 godina.

Predstavnici Vlade Vojvodine su istakli da je raspisan konkurs za poljoprivredu i najavili raspisivanje još nekoliko konkursa od raznih sekreterijata. Gerontološki centra iz Subotice je ocenjena kao najbolja socijalna ustanova na prostorima bivše Jugoslavije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2083
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.