• Pregleda: 1789

Socijalna ustanova koja brine o zaštiti okoline

Završeni su radovi na postavljanju solarnih kolektora u Domu za negu, u ulici 27. marta u Subotici. Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine za dva solarna kolektora i opremanje izdvojio je 790.000 dinara.
Socijalna ustanova koja brine o zaštiti okoline

Pomenuti sekreterijat prošle godine raspisao je konkurs sa ciljem da sve ustanove ovakvog tipa u Vojvodini, kroz program sufinansiranja, budu opremljene solarnim kolektorima kako bi se obezbedila topla voda, čime bi se podigao standard usluga, ali i ostvarila velika ušteda kroz potrošnju ovakvih energenata i obezbedio 20 miliona dinara. Za programe energetske efikasnosti i ove godine biće izdvojeno 20 miliona dinara iz pokrajinskog sekreterijata za energetiku.

Gerontološki centar Subotice od 2001. godine, zahvaljujući gradu Subotica, učestvuje u projektu energetske efikasnosti preko Vlade SAD-a i to se nastavilo zahvaljujući Fondu za zaštitu životne sredine, dok je postojao u Vladi Srbije i Vladi Vojvodine. Do sada je realizovano 18 projekata energetske efikasnosti i ostalo je još da se Dom za odrasla lica “pokrije “ sa sunčanim kolektorima.

Ušteda energije iznosi preko 30 odsto. U Pokrajinskom sekreterijatu za energetiku objašnjavaju da se investicija isplati za osam godina i traje više od 20 godina.

Predstavnici Vlade Vojvodine su istakli da je raspisan konkurs za poljoprivredu i najavili raspisivanje još nekoliko konkursa od raznih sekreterijata. Gerontološki centra iz Subotice je ocenjena kao najbolja socijalna ustanova na prostorima bivše Jugoslavije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

4
Suboticanin Odgovori
Gde je bila ova pokrajinska vlast sa tolikim investicijama do sada, sto to nisu radili dok je DS bio na vlasti u Subotici,mnogo ste providni zuti,sad kad nema lokalnog budzeta juris na pokrajinski.
drp trejd Odgovori
ne podrzavam zute ali svm je jos gori nemaju pojma samo mlate praznu slamu maglaji nbolje pusti ko zna sta treba da se radi u subotici a ne da mlatis lovu za stranku.
lay Odgovori
Pokrajina je najvise ulozila u Suboticu! Googlujte!
angelina Odgovori
Gde je on tu covek debelo mora da razmisli,puno reci,velike ideje preslikane iz EU i dobro naplacene a ostvarenja malo,jedino popravke sitne po gerantoloskom centru u vidu popravljanja vodokotlica,i sl....Sto je puno OD tebe je i previse, DOKLECES lipi od majke rodjen koju diplomu sledecu .......
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.