Komentara: 59
Pregleda: 7294

SNS u Subotici bogatiji za više od 2.000 novih članova

24.10.2013. u 13:10h
Izvor: Blic
Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u Subotici do sada je pristupilo 1.670 nekadašnjih članova Demokratske stranke Srbije (DSS), tako da naprednjaci u Subotici sada imaju više od 5.000 članova, izjavio je član predsedništva SNS i poverenik za Suboticu Gojko Radić.
SNS u Subotici bogatiji za više od 2.000 novih članova

Gostujući na lokalnoj Ju eko televiziji, Radić je rekao da je SNS u Subotici, pre raspuštanja odbora krajem juna, imao oko 3.000 članova, a da je ovoj stranci, osim bivših članova DSS, pristupilo još oko 400 građana.

On je dodao da još nije bilo slučajeva da su neki članovi tražili da napuste stranku, što po njegovim rečima znači da u stranci "nema lomova".

- Znači da je stranka jedinstvena, a oni koji misle da su oštećeni sačekaće trenutak, pa kad predsednik bude rekao, na demokratski način ćemo izvršiti izbore u stranci. Onaj ko bude ponudio najbolji program biće izabran za predsednika - rekao je Radić.

On je, takođe, rekao da SNS radi na tome da bude deo vlasti u Subotici, gde su trenutno opozicija u lokalnom parlamentu, ocenivši da je "dosta poigravanja", u smislu da je SNS poželjan partner za učešće u vlasti, a da se, u stvari "samo kupuje vreme", što po njegovom mišljenju, "nije u interesu građana Subotice".

- Ne verujem da bi SNS unazadila život u Subotici. Naprotiv, mislim da bi ga unapredili, ne posebno puno, ali osetno da, jer bi se zalagalo više ljudi, a ne samo ja. Ne bude li dogovora do 1. novembra, nećemo ulaziti u vlast - rekao je Radić, ne želeći da precizira ko bi mogao ubuduće sačinjavati vlast.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Subotica, održanoj 17. oktobra, pet dosadašnjih odbornika DSS, Bunjevačke stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Subote pristupili su odborničkoj grupi Srpske napredne stranke. Ovim potezom je i u Skupštini grada ozvaničen prelazak većeg dela članstva subotičkog DSS-a u SNS, koji je objavljen krajem juna.

Što se naprednjaka tiče, uz raniji prelazak odbornika Aleksandra Grubora, takođe iz redova DSS, njihova odbornička grupa trenutno ima ukupno 13 članova i treća je po snazi u lokalnom parlamentu, posle Odbroničke grupe okupljene oko Demokratske stranke (DS) i odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Upravo DS i SVM čine stožere široke vladajuće koalicije u Subotici, u kojoj su, između ostalog, i Socijalistička partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 7294

Povezana vest

Povezane teme

srpska napredna stranka

gojko radić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.