Komentara: 38
Pregleda: 5682

SNS: Pokazne vežbe DS-a pogubne po građane

19.04.2016. u 12:08h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica prenosimo u celosti.
SNS: Pokazne vežbe DS-a pogubne po građane

Jučerašnje polaganje kamena temeljca za izgradnju hale u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i gradonačelnik Jene Maglai nazvali su pokaznom vežbom za republičku administraciju.

Srpska napredna stranka konstatuje takođe da se zaista radi o pokaznoj vežbi, ali kao klasičan primer marketinškog trika Pajtića i Maglaia da zamažu oči građanima polaganjem kamena temeljca ne mestu gde je do juče bila livada. Jučerašnji performans očigledan je primer koliko je malo potrebno da se doskora ljuti politički protivnici brzo ujedine u borbi za vlast i mržnji koja je neskrivena prema Aleksandru Vučiću.

Od svega što je naglasio Pajtić obećavajući radna mesta, a ne znajući ni ko je budući zakupac prostora ni koliko će zaposliti radnika, izostavio je “samo” činjenicu koju dobro zna i krije od građana, da je Srpska napredna stranka prepoznala ideju, pokrenula učešće na ovom konkursu i posredovala da Grad Subotica konkuriše i od Uprave za kapitalna ulaganja dobije sredstva za projektovanje i izgradnju poslovno proizvodne hale za izradu mašinskih i elektromašinskih elemenata oko 2050 m2 u industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Demokratska stranka pokazala nam je do sada mnogo pokaznih vežbi. Jedna od takvih je pljačka i lopovluk od onih kojima je pomoć države najpotrebnija kao u slučaju zloupotrebe novca za rekonstrukciju dvorca „Heterlend“ za potrebe smeštaja dece ometene u razvoju, gde je Fond za kapitalna ulaganja izdvojio više od 156 miliona dinara za nepostojeću obnovu. Ništa manje značajna pokazna vežba je kako novac iz Razvojne banke Vojvodine, koji je trebalo da bude motor privrednog i ekonomskog razvoja Vojvodine zloupotrebiti tako što su krediti deljeni preduzećima bez realnog pokrića… U takvim pokaznim vežbama potrošeno je više stotina miliona evra na propale projekte kao što su dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine, projekat Tesla banke, ali i kroz Fond za razvoj novih tehnologija, Fond za kapitalna ulaganja...

Bojan Pajtić veoma uspešno je kumovao uništenju subotičke privrede. Najmanje dvanaest hiljada radnika je ostalo bez posla u ovom gradu za vreme njegove "uspešne" vladavine. U pitanju su mnogobrojne porodice koje pamte, i koje su lošu politiku vođenja države od strane DS-a osetile svakodnevno. Pitamo gospodina Bojana Pajtića kada će objaviti javnosti ugovore kojima je 35 miliona evra narodnih para poklonio nepostojećim firmama koje su imale obavezu da zaposle nove radnike? Gde su ta radna mesta i gde su ti pogoni?

Dok čekamo odgovore na ova i slična pitanja, SNS će nastaviti svakodnevno da se bori za moderniju,uređeniju i perpektivniju Srbiju u kojoj se zna red i vrednuje rad, u kojoj se poštuju institucije i građani žive dostojanstvenije. 

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 38
Pregleda: 5682

Povezana vest

Povezane teme

srpska napredna stranka

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.