• Pregleda: 5161

SNS: Pokazne vežbe DS-a pogubne po građane

Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica prenosimo u celosti.
SNS: Pokazne vežbe DS-a pogubne po građane

Jučerašnje polaganje kamena temeljca za izgradnju hale u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i gradonačelnik Jene Maglai nazvali su pokaznom vežbom za republičku administraciju.

Srpska napredna stranka konstatuje takođe da se zaista radi o pokaznoj vežbi, ali kao klasičan primer marketinškog trika Pajtića i Maglaia da zamažu oči građanima polaganjem kamena temeljca ne mestu gde je do juče bila livada. Jučerašnji performans očigledan je primer koliko je malo potrebno da se doskora ljuti politički protivnici brzo ujedine u borbi za vlast i mržnji koja je neskrivena prema Aleksandru Vučiću.

Od svega što je naglasio Pajtić obećavajući radna mesta, a ne znajući ni ko je budući zakupac prostora ni koliko će zaposliti radnika, izostavio je “samo” činjenicu koju dobro zna i krije od građana, da je Srpska napredna stranka prepoznala ideju, pokrenula učešće na ovom konkursu i posredovala da Grad Subotica konkuriše i od Uprave za kapitalna ulaganja dobije sredstva za projektovanje i izgradnju poslovno proizvodne hale za izradu mašinskih i elektromašinskih elemenata oko 2050 m2 u industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Demokratska stranka pokazala nam je do sada mnogo pokaznih vežbi. Jedna od takvih je pljačka i lopovluk od onih kojima je pomoć države najpotrebnija kao u slučaju zloupotrebe novca za rekonstrukciju dvorca „Heterlend“ za potrebe smeštaja dece ometene u razvoju, gde je Fond za kapitalna ulaganja izdvojio više od 156 miliona dinara za nepostojeću obnovu. Ništa manje značajna pokazna vežba je kako novac iz Razvojne banke Vojvodine, koji je trebalo da bude motor privrednog i ekonomskog razvoja Vojvodine zloupotrebiti tako što su krediti deljeni preduzećima bez realnog pokrića… U takvim pokaznim vežbama potrošeno je više stotina miliona evra na propale projekte kao što su dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine, projekat Tesla banke, ali i kroz Fond za razvoj novih tehnologija, Fond za kapitalna ulaganja...

Bojan Pajtić veoma uspešno je kumovao uništenju subotičke privrede. Najmanje dvanaest hiljada radnika je ostalo bez posla u ovom gradu za vreme njegove "uspešne" vladavine. U pitanju su mnogobrojne porodice koje pamte, i koje su lošu politiku vođenja države od strane DS-a osetile svakodnevno. Pitamo gospodina Bojana Pajtića kada će objaviti javnosti ugovore kojima je 35 miliona evra narodnih para poklonio nepostojećim firmama koje su imale obavezu da zaposle nove radnike? Gde su ta radna mesta i gde su ti pogoni?

Dok čekamo odgovore na ova i slična pitanja, SNS će nastaviti svakodnevno da se bori za moderniju,uređeniju i perpektivniju Srbiju u kojoj se zna red i vrednuje rad, u kojoj se poštuju institucije i građani žive dostojanstvenije. 

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)

povezane teme

38
Ovca za šišanje. Odgovori
ОБЈЕКТИВНО. Узимајући у обзир политички став, квалитет програма и фамозни цензус од пет посто, једино глас за ДС или ДОСТА ЈЕ БИЛО (17) који ја преферирам, даје наду да се ово ЛУДИЛО колико-толико амортизује до, надам се, скорашњих нових, НОРМАЛНИЈИХ избора, када ће се и дефинивно победити. Глас за све остале је на неки начин БАЧЕН. Многи неће прећи цензус - њихови гласови се ПРОПОРЦИОНАЛНО деле осталима који ће га прећи (ЛУДИЛО опет добија највише). Многи ће се одмах приклонити ЛУДИЛУ да би омрсили брке (ту посебно упозоравам на СДС-ЛСВ-ЛДП који ће се многима УЧИНИТИ да је опозиција). О онима који су са ЛУДИЛОМ некада били заједно не вреди ни трошити речи - то је исти, искварени, структурално-ментални склоп. Наравно, свако има право на свој глас, најбитније је да се ИЗАЂЕ, ГЛАСА и, по могућству, не убаци у НАЈВЕЋУ корпу (за ђубре!) Мислимо и о овоме 24.
mance Odgovori
Bojan juce pripremio raku za politicku sahranu demokrata u Subotici.
istina Odgovori
Očigledno još jedna šarena laža iz kuhinje Bojana Pajtića,koji je uspeo fantastičnom brzinom da ogradi parcelu i postavi dva toaleta i kamen temeljac za nešto što očiglčedno ni sam ne zna šta će biti.No slikanje i hvalospevi su najbitniji u svemu...
Vesko Odgovori
Znaci samo vasi predstavnici imaju pravo otvarati radna mesta. Drugo, kritukujete Maglaia, a vi
ga ustolicili za gradonacelnika.
rale Odgovori
ako je sve ovo istina sto SNS iznosi u ovom saopstenju o zloupotrebi novca za gradnju Heterlenda i razvojne banke ZASTO DO SADA VINOVNICI TE RABOTE NISU KAZNJENI NITI JE POKRENUT SPOR PROTIV NJIH? ili je sve to marketing .
pijacarka Odgovori
Tako je gospodine Labane, kako ste se i sami uverili posetom kod nas videli ste da je jedina budućnost grada u Buvljaku i hvala vam na podršci koju nam dajete i osuđujete gradnju hale a podržavate naš rad na Buvljaku jer je Buvljak jedini spas Subotice i mi svi glasamo za SNS.

Gospodina Labana za gradonačelnika!

Naš se brat gospodin Laban svuda među ljudma braćom svojom falio, a sinovima falio i odmijenio, unucima ponosio i dičio, odmlacima dičio i kitio kako što se diči i kiti Đurđev dan listom i zelenom travom, a Spasov dan ljetom i cvijetom i božijem svakijem blagodetom!
psihološkinja Odgovori
Pajtićevi zadnji trzaji i pokušaji da opere još malo nakradenog keša.
neutralni Odgovori
Gospodo iz sns i vi ste pre dve godine mnogo obećavali a za suboticu najmanje ste uradili, pre dve godine sam glasao za vas ali sad mi ne pada na pamet!kod vas su trenutno ne stručni ljudi nego polutički preletečani željni samo vlast.mislim da je kod vas prešlo najviše preletača u zadnje dve godine zarad funkcija u javnim preduzećima.
Dragče Gevaravić Odgovori
Pajtić i Maglai su radili ovo što su radili u svojstvu premijera pokrajinske vlade i gradonačelnika i to razumem.
Ono što ne razumem je sadržano u sledećem delu gornjeg teksta: "Srpska napredna stranka prepoznala ideju, pokrenula učešće na ovom konkursu i posredovala da Grad Subotica konkuriše i od Uprave za kapitalna ulaganja dobije sredstva za projektovanje i izgradnju poslovno proizvodne hale za izradu mašinskih i elektromašinskih elemenata oko 2050 m2 u industrijskoj zoni Mali Bajmok.".

Deo koji mi nije jasan je kako gore navedeno može da uradi politička stranka koja nije organ gradske uprave i nije državni organ?

Kako politička organizacija čiji je pravni status nejasan, nit je Vladina, nit je nevladina organizacija, može da "posreduje" u bilo kakvom upravnom postupku u kome kao što je tu primer Grad konkuriše za sredstva?

Prema tome SNS nikako nije mogao u skladu sa propisima da posreduje ničemu, osim ako su posredovali na opšte znan način po principu "...aj mi završi to...", što je teško zamislivo pošto u Upravi za kapitalna ulaganja sede ljuti politički protivnici. I da nije tako, takvo posredovnje bilo van procesnih pravila i svake procedure što čine jednu od osnova demokratskog društva. Naravno znamo da naprednjaci to nikd ne bi. PFFFFF
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Ko o čemu, baba o uštipcima, a SNS o "šuškama" koje su, barem kako tvrde, bratija iz sučeljenog im tima pretvorila iz čvrstog u gasovito stanje. Drugim rečima u paru, a jedina tendencija iste je da - ispari ko zna gde? Naravno, nije upitna ova briga naprednjaka (za šta im fala, i svaka im da'a), nego što svako malo, pa, eto, i ovom prilikom, verglaju jednu te istu priču. Jer, ako imaju nepobitne dokaze, zna se koji je redosled poteza. Tim pre, što su na vlasti. U suprotnom, za očekivati je da svaki neargumentovani atak na čast i ugled (kod političara šta to beše?), bude primereno sankcionisan. Barem bi tako moralo biti, a nije!?
Vesko Odgovori
Kazete da je bio lopovluk! Pa sta cekate? Koga ste kaznilili, kome uzeli nelegalno stecenu imovinu
i vratili radnicima? Smanjili penzije i plate, a povecali poreze, doneli zakone i uredbe da se porezi
mogu efikasnije naplatiti, a sto drzava duguje to nikom nista, kao i oteta imovina od radnika i akci
onara, odnosno opljackana i budzasto prodata. Tu ste debelo pali,s obzirom sta ste sve naobecavali.
Gde je Zakon o poreklu imovine, zatim restitucija. To niko ni ne spomenje, niti obecava da ce se
doneti, jer bi njime i neki vasi morali podneti racune.
mance Odgovori
@Vesko
Kao sto ti je, vrlo verovatno, poznato, SNS je podneo krivicne prijave za sve ove lopovluke, ali SNS kao politicka stranka ne moze da istrazujeN tuzi niti sudi za krivicna dela! Bilo kakvo oduzimanje imovine bez jasne uzrocno-posledicne veze koju utvrdjuje SUD nije moguce, tako da vi demokrate sa komunistickim metodama cutite.

Ovde je vise nego jasno da su Pajtic i Maglai "pucali u prazno". Postavili su kamen temeljac nedelju dana pred izbore. Sta su do sada radili? Godinu dana raskopavali Suboticu? Kao Vodovoda radi! Da nisu trazili cup sa blagom?!
vera Odgovori
Ja na bih puno o političkim protivnicima, ali da je pokazna vežba smešna, jeste. Brzinski da se uslikamo. Pa, skoro 5000 radnika vidi taj prostor svaki dan...toliko.
rax Odgovori
ako ja znam da mi je komsija veliki lopov, to mogu i da dokazem, znam da on time ugrozava egzistenciju cele ulice, da zbog njegovog lopovluka neki nemaju sta jesti, a ja cutim, a imala bih mogucnost da to sprecim, pitanje je sta sam ja?
Realan Odgovori
Vi gospodo iz sns-a govorite o lopovluku a baš vi sprovodite najveći lopovluk u poslednjih godina,otuđujući Vojvođanska zemljišta.Povećali ste poreze. Od penzionera ukrali deset posto njihovih primanja. Ovo su samo neki,od vaših lopovluka. Bolje prvo pogledajte sebe,pa posle kritikujte. Budite malo samokritični.
veliki strucnjak Odgovori
Toliko preletaca u Naprednjacima da postaju demokrate...
Toma Odgovori
Opet vi sa vašim centralizovanim, nedefinisanim i telepromptovanim saopštenjima. Šta je sns uradio za ovaj grad u poslednje 3 godine, osim otimanja i kupovine kasarne i doma JNA i to našim parama za 6.000.000 evra.
Ne želim da plaćam porez da bi vi pravili dilove. Hoću nazad minuli rad a moj porez da ide gladnima i bolesnima.
comke Odgovori
~pijacarka...ne spominji sveto ime Djurdjevdan..iz vasih usta je to bogohuljenje!!!Koliko robe su nam samo zaplenili iz SNS!!!Prosle godine....da radite na pijaci sve bi vam bilo jasno ovako stojite iza tog pseudomima i hvalite sami sebe..botovi..sram vas bilo..gde ste bili kada je inspekcija u dzakovima nosila robu ljudima koji se smrzavaju i zdravlje ostavili na toj pijaci!Sto se niste tada setili nas!!!
Gile Odgovori
Vlada APV na čelu sa Bojanom Pajtićem je obezbedila novac za mnoge projekte (čitaj pozorište koje se u ovim trenucima radi, opremu za bolnicu, kamen temeljac,...) i to svaki normalan građan Subotice zna.

Kad SNS bude obezbedila onih 100 milijardi investicija za Srbiju koje je AGRESIVNO propagirala u izborima 2012. i 2014. godine, onda tek možemo da poredimo rezultate.

I NEMOJTE DA OBMANJUJETE NAROD DA JE DEMOKRATSKA STRANKA 20 GODINA NA VLASTI, JER NIJE, PRE 20 GODINA VODILI SU SE RATOVI KOJE STE VI ZAKUVALI 90 GODINA, KAO SRPSKA RADIKALNA STRANKA, A SAD JE PAKOVANJE MALO MODIIKOVANO U RADIKALE BEZ BEDŽA.
Pamtim kao slon Odgovori
I SNS je dobar u izvodjenju pokaznih vezbi. Pokazali su kako se zakupljuju autobusi da bi se sto vise sendvicara okupilo na mitinzima, kako se po celom gradu lepe plakati i postavljaju bilbordi (kao da smo u Severnoj Koreji), a najbolje su nam pokazali kako nisu ni po cemu drugaciji od onih koje su nasledili. A kako da budu drugaciji, kad su to sve ti isti ljudi koji su 90ih bili SPS, pa posle DS, DSS, LSV, a sad su svi SNS. Sve je to ista bagra lopovska. DOSTA JE BILO!
Dančo Bubuš Odgovori
Pa šta ako je bila pokazna vežba... treba vežbati.
Uvežbani DS je do sada najmanje 5-6 puta obavio pokazne vežbe na obilaznici tzv. IPSILON kraku, a kada jednoga dana SNS završi taj famozni Y krak, DS će sa punim pravom tvrditi da je to njihov legat... Al su ga opravili, svaka im čast - samo dugmići ostali :)
Vi Odgovori
Zute oterati sa vlasti.a barbiku.kena.duska.bobica.lekovica.u smetliste politike
ana Odgovori
dugo razmišljam i moj glas neće biti beli listić ovaj put, glasaću za DS jer pamtim ove sada od pre 20 godina i poznajem svakog preletača iz DSa koji je brže bolje prebegao u SNS, sretno im bilo sa njima a DS se očistio od parazita i političkog nemorala i ostao je dosledan
Toma Odgovori
Na ovom sajtu u svakom saopštenju vređate Pajtića. Jel vam se cela kampanja svodi na mržnju ka Pajtiću ili ćemo konačno videti neki konkretan program i razređeni plan za naredne 4 godine???
PS - Demokrate ga imaju i objavili su ga zajedno sa rezultatima koje su imali dok su učestvovali u vlasti a i saopštenja su im sasvim PRISTOJNA za razliku od vaših.
Dosta je bilo Odgovori
Vala DOSTA VAS JE BILO i jednih i drugih. Srbiji i nama biće bolje kada VAS NE BUDE BILO na političkoj sceni.
"DALI SMO VAM VLAST A DOBILI SMO MORALNU BEDU".
subotičanin Odgovori
Ovi iz SNS-a samo znaju da viču dršte lopova, samo da bi prikrii da su lopovi iz DS-a od pre par godina svi prešli u SNS da nebi krivično odgovarali.
Zna se.
Mi subotičani ćemo glasati ZA PRISTOJNU SUBOTIU - Lista broj 2.
Kad ćete vratiti plate, penzije, subvencije zemljoradnicima na 12.000 din po hektaru? Lopovi.
jole Odgovori
@ Ovca za sisanje: potpisujem svaku rec TVOG komentara.DOSTA IH JE BILO svih na gomilu. Gradjani dozovimo se pameti,glasajmo za Radulovica da zauvek oteramo partijske trutove sa nasih grbaca.
Hmmm Odgovori
Ja se samo sada pitam, šta će biti ako DS slučajno pobedi u našem gradu, da li će se oni silni preletači koji su iz DS-a prešli zbog sopstvenih interesa u SNS ponovo vratiti u DS. Da li će ih možda biti sramota ili im je koža na licu toliko debela da i to mogu da izdrže bez da pocrvene i postide se?
JosoLane Odgovori
Moz mislit, Pajta stavio neki kamen temeljac. Pa nagledao sam se tvojih temelja, samo to ostane posle tebe - kamen.
Nije šmešno Odgovori
Korupcija u Zaječaru https://youtu.be/lYURi3eUvgg i kultura Boru https://youtu.be/LXljh-ImtCo . Oni i takvi će vladati sledećih 4 godina.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.