Komentara: 87
Pregleda: 15816

SNS: "Oprostite, razumemo vaš bes" (reakcija na saopštenje PzGS)

09.02.2017. u 12:43h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica, kao reakciju na jučerašnje saopštenje Pokreta za građansku Suboticu pod nazivom "Isušićemo močvaru nepotizma i autokratije u Subotici", prenosimo u celosti.
SNS: "Oprostite, razumemo vaš bes" (reakcija na saopštenje PzGS)

Primetna nervoza i retorika sa primesama šovinizma i ksenofobije svojstvena u političkom delovanju (čitaj: kampanji) onda kada blaćenjem tuđih kvaliteta skrivaš svoje nedostatke, zahvatila je poprilično Pokret za građansku Suboticu – PZGS, i preti da metastazira.

PzgS – Mozgalom (Propast za građane Subotice- zaMozaklom), ne može da sakrije bes što se u Subotici krenulo sa mrtve tačke i što je Subotica konačno, uz podršku republičke i pokrajinske vlasti, na dobrom putu da završi sve megalomanske projekte i reši finansijski kolaps u koji nas je nesposobnošću uveo bivši gradonačelnik, sada predvodnik Propasti za građane Subotice. Neko, čiji lik i delo kao da su bili inspiracija Hansu Kristijanu Andersenu za svoje delo “Carevo novo odelo“ , u nameri da pokaže čovekovu večnu težnju za vladavinom i moći, kroz priču o uljuljkanom i nesposobnom vladaru okruženom licemernim saradnicima.

Stručnost, kompetentnost i moral koje „Propast za građane Subotice“ osporava najblažim saradnicima Gradonačelnika, vrednosti su neprepoznatljive i nedokučive za stručnjake kojima je bivši gradonačelnik okružen, pa i za njega samog.

Da li se stručnost i moral ogledaju u činjenici da je Grad ostavio sa preko 700.000.000,00 obaveza bez pokrića, da je deleći nezakonite otkaze ljudima uvukao Grad u gubitak, sporove i dodatne finansijske troškove, da se nikada nije pojavio na ročištu u sporu grada Subotice pri čemu je doprineo da sud donese odluku o prinudnoj naplati od 1.100.000.- eura, da je ulazio u neporebne kredite i ostavio budžet u ogromnoj dubiozi? Još uvek se mnogi sećaju i pamte njegovo „iživljavanje“ nad političkim neistomišljenicima, što je rezultiralo prebrojavanjem i razmeštanjem nepodobnih radnika u Gradskoj upravi.

Može li neko za čije „vladavine“ je, po Izveštaju Državne Revizorske Institucije, Grad utrošio oko pola milijarde dinara suprotno zakonu i propisima Srbije, da „drži slovo“ o stručnosti, kompetentnosti i moralu? To sve govori kako se neko brine o javnim interesima građana. Sadašnji gradonačelnik uspeo je da zaustavi tu eroziju i spreči da grad bude dugoročno blokiran što bi imalo višemilionske štete po sve građane Subotice.

Mora se priznati, Propast za građane Subotice pokazuje hrabrost. Hrabrost u svom licemerju da neko okružen nestručnim, nekompetentnim i nemoralnim saradnicima deli lekcije političkim neistomišljenicima i ne može da se iščupa iz vrtloga u koji je upao od besa što je ovom Gradu, našem Gradu, krenulo da se dešava DOBRO. I što su Gradonačelnik i njegovi najbliži saradnici našli put za to.

Krajem protekle godine Vlada RS je obezbedila 123,5 miliona za nastavak izgradnje Y kraka - a ove godine je odvojeno 300 miliona za isti, dok je u 2018. i 2019. godini projektovano još 1,8 milijardi za završetak radova Y kraka, i konačno puštanje u saobraćaj i rasterećenje kamionskog saobraćaja u samom jezgru grada. Republika je dala 2017.godine 240 miliona za nenamenske transfere a ukupno sa Vladom APV oko 400 miliona za zgradu Narodnog pozorišta; Vlada RS je obezbedila 50 miliona za izgradnju carinskog terminala u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Autonomna Pokrajina Vojvodine je dala 1 milion eura za izgradnju proizvodne hale u industrijskoj zoni, isključivo kao rezultat aktivnosti SNS-a, i u toku su pregovori oko dugoročnog zakupa kvalitetnoj inostranoj kompaniji. Za „Park Palić“ - previđeno je republičkim budžetom 10 miliona dinara plus projekti koji će se otvarati pri Ministarstvu trgovine i turizma, kao i predviđena sredstva APV za rekonstrukciju i proširenje infrastrukturnih radova u zaštićenom užem jezgru turističkog dela Palića, Vlada RS je obezbedila 466.500 eura za Palić i unapređenje vodnih sistema, AP Vojvodina će odvajati sredstva za poboljšanje rada Okružne - Opšte bolnice Subotica, nekoliko obrazovnih ustanova će ove godine biti adaptirano obezbeđenim sredstvima Vlade RS kroz Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, završen je objekat u Kolevci za prijem maloletnih migranata, obezbeđena su sredstva za izgradnju ambulante u MZ Prozivka...

Oprostite, bivši gradonačelniče, razumemo Vaš bes.

Saopštenjem Pokreta za građansku Suboticu, bivši gradonačelnik pokušava da zamete tragove njegove nesposobne vlasti. Močvaru nepotizma hoće da isuši tvorac nepotizma. O autokratiji priča prvi autokrata.

Srpska napredna Stranka ne vodi se kriterijumima ko je odakle došao, je li u rodbinskim ili zavičajnim vezama – nego je li sposoban ili nije. Propast za građane Subotice umesto da uči lekciju kako se upravlja gradom svih građana Subotice, bavi se primitivnim i prizemnim prozivkama. Nema vremena za gubljenje i polemisanje sa predstavnicima bivše vlasti koji su pokazali kako ne treba voditi grad a misliti na sebe i interese bliskih ljudi. Veliki je posao pred nama jer treba uraditi i ono što Jene Maglai i njegovi kadrovi nisu ni znali ni umeli.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 87
Pregleda: 15816
Povezane teme

jene maglai

srpska napredna stranka

pokret za građansku suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.