Komentara: 63
Pregleda: 12382

SNS: "Modest Dulić da podnese ostavku“

10.10.2012. u 14:56h
Izvor: Magyar Szó
SNS: "Modest Dulić da podnese ostavku“

U Subotici kontinuirano traju nagađanja u vezi sa eventualnom promenom vlasti u lokalnoj samoupravi.

Predsednik subotičke organizacije Srpske napredne stranke Gojko Radić ocenio je da bi promene bile neophodne, navodeći da se građani u Subotici suočavaju sa ogromnim brojem problema, a i da su rezultati poslednjih izbora pokazali da je opalo poverenje Subotičana u odnosu na Demokratsku stranku, te da bi zbog toga bile potrebne promene.

– Poslednji događaji i poslednji skandal bacaju potpuno drugo svetlo na Suboticu i naravno da utiču i na politička zbivanja. Zvanično doduše nisu u toku pregovori sa drugim strankama, ali su počela nagađanja o tome kakve su mogućnosti za to da bi usledile promene u rukovođenju grada.

Verujem da bi najbezbolnije rešenje u sadašnjem trenutku bilo kada bi gradonačelnik Modest Dulić podneo ostavku. Ukoliko se to ne dogodi, moraćemo da navedemo razloge zbog kojih tražimo ostavku gradonačelnika – izjavio je Radić za „Mađar so“.

Prema oceni predsednika subotičkih naprednjaka, postoji matematička mogućnost za promene i sa pojedinim ljudima je već razgovarano. – Zasad čekamo na odgovor jedne političke stranke. Ali, i naše strpljenje ima kraja – kazao je Gojko Radić.

Čelnik subotičkih naprednjaka rekao je u intervjuu za „Mađar so“ i da su oni nakon izbora Savezu vojvođanskih Mađara ponudili poziciju gradonačelnika, ali da je SVM to tada odbio i „nije hteo ni da pregovara“ i da su se radije okrenuli sadašnjoj koaliciji. – Ja sam već tada upozoravao da ne čine to, jer pre ili kasnije može da se računa na promene u rukovodstvu grada, budući da su građani nezadovoljni – kazao je Radić.

Ponavljajući da zvaničnih pregovora o promenama zasad nema, već samo „razgovora sa nekim ljudima“ i da naprednjaci zasad iščekuju izjašnjavanje jedne političke stranke, Radić je poručio da njihovo strpljenje „ima kraja“. – Neću dozvoliti da čekamo na jednu takvu stranku koja stalno podržava onu stranku koja nas je dovela u ovako tešku situaciju i da istovremeno budemo svedoci uništavanja grada – precizirao je predsednik subotičkog SNS-a.

-Ukoliko dođe do pregovora, budući da je SVM u skupštini najveća stranka i da je, istovremeno, u Subotici mađarska nacija najzastupljenija, ne može se rukovođenje gradom bez njih zamisliti – odgovorio je Radić, upitan da li bi, u slučaju da dođe do novih pregovora, postizborna ponuda naprednjaka SVM-u za poziciju gradonačelnika i dalje stajala.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 12382

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

demokratska stranka Subotica

savez vojvođanskih mađara

Modest Dulić

sns

srpska napredna stranka

izbor gradonačelnika

Demokratska stranka

gojko radić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.