Komentara: 20
Pregleda: 5318
Foto

Snežni talas produžio rad Zimske službe

19.03.2018. u 13:43h > 14:20
Izvor: Subotica.com
Subotica se jutros ponovo probudila pod snežnim pokrivačem, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, verovatno i poslednjim za ovu sezonu. Zimska služba je od sinoć u pripravnosti, a prvi kamioni izašli su na teren između 3 i 4 časa ujutro.
Snežni talas produžio rad Zimske službe

Zimska služba oformljena je 15. novembra prošle godine, a trebalo je da radi do 15. marta. Međutim, zbog najave poslednjeg snežnog talasa za ovu sezonu, rad Zimske službe produžen je do četvrtka, 22. marta.

- Vozače smo još juče obavestili da budu u pripravnosti i oni su između 3 i 4 časa ujutro sukcesivno krenuli u prvu akciju. Kamioni su bili do 9 časova na lokalnim putevima i natputnjacima, dok je u gradu delovalo 10 kamiona, koji su izašli na sve putne pravce i ulične pojaseve. Osim toga, izašlo je 5 traktora iz resora higijene, čiste se trotoari i biciklističke staze, a na terenu je još 50 ljudi koji rade na popravci pešačkih prelaza, kružnih tokova, autobuskih stajališta i raskrsnica koje velika vozila ne mogu skroz da očiste i oni će biti aktivni sve do 14 časova - kaže Elizabeta Tumbas, koordinator JKP "Čistoća i zelenilo".

Snežni talas produžio rad Zimske službe

Prema njenim rečima, sneg će slabijim intenzitetom padati tokom celog dana, dok se u večernjim časovima očekuje jači snežni talas, koji za Zimsku službu znači pripremu i organizaciju noćne akcije.

PUTEVI PROHODNI (12:20h) - Zbog snega na severu Srbije, saobraćaj se odvija usporeno, ali zastoja i prekida nema, saopštio je Auto-moto savez Vojvodine, prenosi Tanjug.
Snega do 5 centimetara u raskvašenom stanju ima na putevima područja Subotice, Kikinde, Bačke Topole i Sombora. Prilazi zimskim centrima su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

- Očekujemo da će jače snežne padavine početi oko 20 časova i trajaće sve do 2 ili 3 časa ujutro, na šta smo se pripremili i u skladu sa tim ćemo i organizovati noćnu akciju čišćenja. Iako se tokom sutrašnjeg dana ne predviđa sneg, Zimska služba će obići spoljnje puteve sa terenskim vozilima, jer se često dešava da vetar sa njiva nanese sneg na puteve. To je jedino što nas brine u toku sutrašnjeg dana - poručila je Tumbas.

Zimska služba dobila je još jedno upozorenje o snežnim padavinama za sredu, 21. mart, koje bi ujedno trebalo da budu poslednje za ovu sezonu.

Izvor: Subotica.com
Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime... Poslednji trzaji zime...
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 5318
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.