Komentara: 15
Pregleda: 10495

Sms prevare i lažne dvohiljadarke

17.03.2012. u 02:01h
Izvor: Radio Subotica
Sms prevare i lažne dvohiljadarke

Narodna banka Srbije upozorila je građane da su se pojavili falsifikati novčanice od dve hiljade dinara. Poseban je problem što veliki broj građana nije ni imao priliku da vidi kako izgleda original. Narodnoj banci je prijavljeno devet novčanica od 2.000 dinara za koje se sumnja da su falsifikovane, a zaposleni u trgovinskim lancima upozoreni su da budu posebno oprezni prilikom prijema novih novčanica. 

Sugrađane pozivamo na opreznost jer smo dobili informaciju da je u Subotici zabeležen bar jedan slučaj pojave falsifikovane novčanice od 2.000 dinara.


PREVARE PUTEM SMS–A

Ovih dana iznova su počele da kruže SMS poruke koje pristižu sa nepoznatih 12–tocifrenih brojeva. U ovim porukama vas obaveštavaju da ste srećni dobitnik i da je jedino što bi trebalo da uradite, da biste došli do zaslužene nagrade da pratite uputstva iz dobijenog SMS–a. Ovakve poruke uglavnom su osmišljene da bi prikupile podatke i skidale kredit. Poruka stiže sa broja +447i 9 nula i u njoj vas obaveštavaju da ste dobili 980 funti i da na određeni mejl treba da pošaljete svoje ime, broj mobilnog i mejl adresu. Jedini način da se zaštitite jeste da poruku obrišete iz inboksa čim vam bude dostavljena.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 10495
Povezane teme

sms prevare

dvohiljadarke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.